Стоичков раздава над четири часа автографи в зала "Орловец", дари Таня Христова с копие на Златната топка

Топ новина! Zala--Orlovets--se-okaza-tyasna-za-priv-rzhenitsite-na-legendata-Hristo-Stoichkov
Зала "Орловец" се оказа тясна за привържениците на легендата Христо Стоичков

Близо 2000 жители и гости на града посрещнаха с много любов и на крака футболната легенда Христо Стоичков в Спортна зала „Орловец“.

 Звездата на българския футбол и ФК „Барселона“ беше във вторник вечерта в Габрово по покана на кмета на община Габрово Таня Христова и донесе Златната топка, която вдигна триумфално точно преди 25 години в Париж.
Камата беше дошъл специално за събитието от САЩ. Той отдели повече от четири часа и уважи до един присъствалите в залата. Раздаде стотици автографи върху своята биография “Христо Стоичков. Историята” (изд. “Софтпрес”), снима се с всеки и даде възможност хората да се докоснат до най-ценния индивидуален трофей във футбола. Специално внимание обърна и на борещата се с коварна болест баскетболна треньорка Галя Илиева.


Събитието беше и заключителната проява във връзка с отбелязването на 100 години организиран футбол в Габрово. “Бил съм преди много години тук като футболист, но е важно децата да докоснат този истински трофей само два дни преди да се навършат точно 25 години, откакто го държах за пръв път в ръцете си”, каза Христо Стоичков.
"Тази вечер всички в зала "Орловец" са белязани от спомен, който дълго ще носят в сърцата си, защото Христо Стоичков избра да бъде с нас точно 25 години след получаването на Златната топка. И се надявам, че това събитие ще даде поне малко мотивация на всички малки спортисти на Габрово, които са с нас тук сега", каза кметът на Община Габрово Таня Христова.


В знак на благодарност Камата ѝ връчи реплика на Златната топка с думите ”Не давам Златната топка на всеки, но на Вас я давам с удоволствие, за да продължавате да правите това, което правите за Габрово и спорта тук”.
Статуетка на най-голямото индивидуално отличие във футбола получи и дългогодишният приятел на Камата - директорът на „Общински спортни имоти“ и президент на Българската федерация по хандбал Росица Бакърджиева-Коева.


И това събитие за представяне на “Христо Стоичков. Историята” не мина без подкрепата на важна кауза. Стоичков дари една от любимите свои фланелки - от легендарния четвъртфинален мач срещу Германия на Световното първенство в САЩ"94, която ще бъде продадена на благотворителен търг от подкрепящата детския спорт фондация “Играй с Развитие”.


Преди да започне да разписва книги, Стоичков връчи лично грамоти на близо 80 изявени млади шампиони от спортните клубове в Габрово, медалисти от международни и държавни първенства през 2019-та година.
Среща с медиите в ранния следобед също бе малко по-нестандартна от обичайното. За това допринесоха членовете на Клуба по журналистика към Националната априловска гимназия. Специално внимание бе обърнато и на друг герой от Американското лято през 1994 г. Бончо Генчев, който е председател на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото