Симона Захариева с „Гран-При“ от „Път към славата“

Топ новина! Simona-Zahariеva-s--Gran-Prii-ot--Pat-kam-slavataa
Simona-Zaharieva.jpg

Симона Захариева спечели „Гран-При“ в категория поп вокал в седмото издание на Националния конкурс „Път към славата“, а Вокална формация „Upstream Voices” реализира блестящия си старт на конкурсния подиум за 2019 г.

Седмото издание на „Път към славата“ се проведе в първата десетдневка на февруари в София. Конкурсът се организира от Арт център „Кърнолски“ с председател Димитър Кърнолски-син и Снежана Полихлонова-Кърнолски, директор на „Път към славата“ и художествен ръководител на вокална студия „Дъга“, информира за вестника Ценка Горалова, вокален педагог на „Upstream Voices”. Тя уточни, че във фестивала са участвали рекорден брой участници – над 1500, в четири направления: поп вокал, танц, инструменталисти и фолклор.

Конкурсът „Път към славата“ се е провел в три зали на Дома на културата „Средец“ и в концертната зала на НМУ „Любомир Пипков“. След голяма конкуренция, именно в най-оспорваната възрастова група от 14 до 18 годишна възраст, в която са участвали 60 изпълнители от страната, които се състезавали и за годишни стипендии на Министерството на образованието и науката Симона Захариева печели голямата награда „Гран-При“.

„Талантливата солистка се представи блестящо с песните „Както съм била“ на Нели Рангелова и „I care“ , популярен хит на Бионсе – заяви Ценка Горалова. - Тя успя да впечатли 7-членното жури в състав доц. Етиен Леви, Николай Текелиев, Мая Райкова, Дона-Мария, композитор и продуцент от Англия, и младите поп изпълнители Теодор Койчинов, Стефан Лалчев и Венцислав Роланд-Вензи. Симона спечели диплом, статуетка, ваучер за пазаруване в Онлайн магазини, покана за участие в Международния конкурс „Орфей в Италия“ в Лидо Ди Йезоло, както и продуциране на песен в дует с Вензи“.

Осемгодишната Кристина Неделчева от Габрово участва във втора възрастова група до 10 г. и получи Първа награда, златен медал и диплом за най-добро изпълнение на песен на руски език, както и покана за участие в Международния фестивал „Орфей в Италия“ в Лидо Ди Йезоло. „Гласовитата Криси остави без дъх жури и публика след емоционалното изпълнение на песните „Повей ветре“ на Паша Христова и „Кукушка“ из филма „Битката за Севастопол“ – бяха думите на Ценка Горалова. – От 75 деца, състезавали се в групата, Кристина е с най-голям брой точки и с най-високата оценка на журито. Вензи беше изключително впечатлен от малката, но с голям глас певица и обеща подкрепа в нейното развитие и изяви“.

Ива Христова се завърна със сребърен медал и диплом в същата група. И малката осемгодишна севлиевка не остана незабелязана. С голяма прецизност, удоволствие и настроение Ива изпълни песните „Боси времена“ на композитора Александър Бръзицов от филма „Фильо и Макензен“ и „Арлекино“, една от най-емблематичните песни на Алла Пугачова. С първа награда, диплом и статуетка бяха отличени още вокална група „Upstream Voices-Junior” в състав: Рая Петкова, Гергана Ганкова, Николай Петров, Йоана Кирилова и Десислава Друмева. Младите певци се състезаваха в трета възрастова група в категория вокални формации. С много жар, емоция и прекрасно сценично поведение те впечатлиха журито с председател проф. Теодора Павлович - хоров диригент, Роми Драгнева от БНТ, Мая Райкова - БНР, композитора Красимир Милетков, автор на детски забавни песни и пиеси за пиано.

Севлиевската група се явява за първи път на Националния конкурс „Път към славата“. За децата бе удоволствие да стъпят на сцената на Музикалното училище в София с песните „Шесто чувство“ на група „Трик“ и „Despacito”, нашумял хит на Луис Фонси. В четвърта група участваха Гала Ботева от Севлиево и Ивета Петрова от Габрово. И двете момичета се представиха чудесно. Те получиха специални награди от Димитър Кърнолски-младши, запис на песен в неговото студио.

Николай Текелиев предложи на Гала Ботева участие в Международен конкурс в Казахстан през 2020 г. Гала-концертът на лауреатите на конкурса се поведе на 16 февруари в Руския културен център в София, в който имаше 3D мапинг, беше заснет и ще бъде излъчен от БНТ. В концерта бяха поканени да участват Симона Захариева и Кристина Неделчева.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото