Силна игра на Гергана Иванова за победа над Гърция

Водеща! gergana-ivanova
Снимка: sportal.bg

След много силна игра на капитана Гергана Иванова националният отбор по баскетбол за жени до 20-годишна възраст започна с победа участието си на Европейското първенство в Прищина, Косово.

 

Нашите победиха Гърция с 64:58, след като водеха през целия мач. Българките дръпнаха с двуцифрена разлика още в първата част, а след това, въпреки известни спадове, успяха да удържат важния успех. Това е второ поражение за гъркините.
Карина Константинова изигра много силен мач срещу гъркините. Тя завърши със 17 точки, 4 борби, 5 асистенции и 9 отнети топки. Юлияна Вълчева добави 15 точки и 9 борби. С 11 точки и 5 асистенции се отличи капитанът Гергана Иванова, а Янина Тодорова записа 10 точки и 9 борби. Гергана е възпитаничка на "Раковски" (Севлиево), после игра за габровския "Чардафон-Орловец", откъдето премина в "Шампион", въпреки че имаше оферта от "Левски". От години тя играе професионално за старозагорския "Берое", където треньор на Таня Гатева, неин наставник в "Шампион", а по-късно и женския тим на "Левски".
Успехът над Гърция осигури минимум втората позиция на българките в крайното класиране и с това преминаване в следващата фаза, в която ще се разпределят местата в челната осмица. Утре е последният двубой на "лъвиците" от групата, в който те срещат Финландия в директен спор за първото място.
В понеделник България излиза срещу Финландия за първото място в групата. Мачът започва в 16:30.
Треньори на тима са Татяна Гатева и Албена Бачкова. Победата срещу Гърция извоюваха: Гергана Иванова; Карина Константинова; Юлияна Вълчева; Мария Делчева; Валерия Алексиева; Стефани Пендова; Преслава Колева; Виктория Иванова; Добромира Чанева; Деница Петрова; Янина Тодорова; Ивана Николова.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото