Силен мач на Гергана Минчева срещу Северна Македония

Топ новина! Silеn-mach-na-Gеrgana-Minchеva-srеshtu-Sеvеrna-Makеdoniia
Gergana-Mincheva-Severna-Makedonija.JPG
Много силен мач изигра състезателката на ОБК "Чардафон" Гергана Минчева при победата на националния отбор на България срещу Северна Македония с 95:43.

Това беше трета среща за българките и втора победа на европейското първенство в Дивизия B, на което София е домакин. Момичетата на Лъчезар Коцев доминираха през целия мач и това даде възможност на треньора да използва всички баскетболистки и да даде шанс на състезателките, записали по-малко минути при дербитата срещу Украйна и Холандия. Домикинете водеха след първата част с 32:11, а след серия от 12:0 във втората на полувремето вече бяха убили интригата - 44:20.

Втората половина на срещата продължи по същия начин, за да се стигне до 76:37 в края на третата четвърт.

Гергана записа 13 минути, през които вкара 11 точки, спечели 6 борби, една открадната топка, заби един чадър, което й осигури трети коефицент за ефективност сред българките - 16. По-резултатни от нея бяха само Илияна Георгиева - 19, Валентина Василева - 18, и Микаела Дамянова - 16, които обаче бяха на терена повече от 20 минути.

Българките имат баланс от 2 победи и една загуба - срещу Холандия, както и шансове да прескочат груповата фаза. За това им е нужна победа в днешния мач срещу Люксембург, който започва от 18:15 часа в „Универсиада“ в София

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

1 коментар

  • Потребител
    IvanGos 2019-08-19 18:25:43

    Габровско момиче на европейско първенство! Това е истински успех за клуб като "Чардафон" - с недостатъчно финансиране, но с амбициозни млади треньори. Браво на Виктори Анита Крушеви, на Антонио Станков! Браво на Гергана и на нейните родители, които я подкрепят безрезервно.

Към началото

Следвай ни