Шефът на пребития продавач

Shеfat-na-prеbitiia-prodavach
Poboi-magazin-1.jpg
Ивайло Филев: „Видях страшна арогантност...“

„Още с влизането си в магазина тримата започнаха да се държат страшно арогантно и вулгарно...“, разказа вчера пред репортер на „100 вести“ Ивайло Филев, собственик на магазина „2+2“ в Габрово, където в неделя трима хулигани пребиха продавач. Така той коментира току що изгледаното видео от камерите в магазина на ул. „Николаевска“.

Ще припомним, че в неделя вечерта, на 7 април, малко след 22 часа трима мъже от ромски произход влезли в магазина. Започнали да закачат и да се държат хулигански с един от клиентите, младеж на 16-17 години. Продавачът в магазина, мъж на 28 години, се намесил учтиво и ги помолил да не безпокоят клиентите. Онези обаче се нахвърлили срещу му – с псувни, обиди и удари. Продавачът понесъл стоически два удара, ха дано се усетят и да престанат, но наглостта на тримата нямала край. Пак го ударили и той се защитил. Тримата обаче дружно се хвърлили върху него, съборили го на земята скочили върху него и започнал лют побой. Продавачът се защитавал смело, но нямало как да им надделее. Колежката му – млада жена, се щурала насам натам из магазина в опит да спре биячите, натиснала паник бутона, звъняла по телефона. На 4-тата минута след сигнала за ставащото дошъл човек от охранителната фирма, дошли и полицаи...

Всичко това е по разказите на хора, гледали споменатото видео. Какво обаче показва то за младежа на 16-17 години, който е бил защитен от бития продавач. През цялото време на побоя той и приятелчетата му стояли отстрани и гледали. Вярно, не всеки му е дадено да умее да размахва юмруци и да се бие, но някак си в такава ситуация не е редно да си пасивен наблюдател. Търси помощ, викай хора – начини много.

Целият материал - в броя на "100 вести" от 10.04.2019 г. - сряда

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Закон и ред

Към началото