Севлиевци почетоха Апостола

Кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов и председателят на Общинския съвет Здравка Лалева бяха гости на тържествената церемония в СУ „Васил Левски“ в град Севлиево по повод навършването на 147 години от обесването на Васил Левски

С патриотичен рецитал възпитаниците на училището пренесоха присъстващите в епохата, когато Дякон Левски е обикалял из страната, за да създава революционни комитети, които да планират и да извоюват свободата на Родината. Учениците цитираха заветните му думи към поколенията, които и до днес отекват в сърцето и душата на всеки българин.

Възрожденски песни в чест на живота и саможертвата на Апостола изпълниха училищния двор на гимназията и възродиха неговия вечен образ - символ на висши ценности и свръхчовешки героизъм.

Присъстващите склониха глава и с едноминутно мълчане отдадоха почит пред Апостола на свободата.

Честванията в рамките на патронния празник на училището по повод годишнината от гибелта на Васил Левски продължават след обяд в спортна зала "Дан Колов" с благотворителен спортен празник "Лъвче - 2020" и утре с тържествен концерт-спектакъл в Дом на културата „Мара Белчева“ от 10:30 часа, след което в 12:15 часа ще се състои поклонение пред някогашния конак - последната спирка на Дякона, преди черното бесило в София.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото