„Септември“ (София) нанесе първа домакинска загуба на „Янтра“

Топ новина! -Septemvri--ochakvano-si-tr-gna-s-trite-tochki-ot-Gabrovo
"Септември" очаквано си тръгна с трите точки от Габрово

 „Янтра“ допусна първа домакинска загуба за сезона.

  В среща от 7 кръг на първенството във Втора професионална лига габровският тим отстъпи на стадион „Христо Ботев“ на бившия член на елита „Септември“ (София) с 0:2. Отборът ни имаше сериозни проблеми с контузени играчи и стартовият състав не беше ясен до последния момент. Искрен Писаров отпадна от групата заради проблем в коляното, Пламен Кожухаров не беше възстановен от травмата в петата, с проблеми беше и Християн Кожухаров, който все пак излезе с капитанската лента. Дебют в титулярния състав направиха Ивайло Иванов, започнал на мястото на Стоян Иванов и Ивайло Григоров, заменил Илиян Попов като десен краен бранител. През първата част не се случи нищо интересно и двамата вратари почти нямаха работа. Две минути след почивката Цветомир Вачев проби от дясно и пусна добър пас в наказателното поле, от който Симеон Александров се възползва добре и изведе „Септември“ напред - 0:1.

Стоян Ацаров вкара в игра Стоян Иванов и Атанас Стоименов, а малко по-късно на терена се появи и невъзстановеният капитан Пламен Кожухаров. „Янтра“ обаче така и не успя да притисне сериозно съперника. В защита пък се отвориха свободни пространства, от които гостите се възползваха, за да контраатакуват опасно. Поредната такава в 75-та минута доведе до второ попадение в габровската врата. Димитър Костадинов направи самостоятелен пробив от левия фланг, влезе навътре в наказателното поле и с шут покрай Костадин Гаджалов фиксира крайното 0:2.

В 8 кръг „Янтра“ отново ще бъде домакин. Отборът ни ще приеме другия „Септември“ в групата - този от Симитли. Мачът е следващата събота, 26 септември, от 16.30 часа. Янтра - Септември (София) 0:2
Голмайстори: 0:1 Симеон Александров 47`, 0:2 Димитър Костадинов 75`

Янтра: Иван Гошев, Ивайло Григоров (80` Илиян Попов), Костадин Гаджалов, Мартин Ангелов, Христо Митев, Петър Казаков, Ивайло Иванов, Християн Кожухаров (60` Стоян Иванов), Тони Иванов, Владислав Мисяк (65` Пламен Кожухаров), Емил Колев (60` Атанас Стоименов)

Септември (София): Николай Банков, Асен Георгиев, Александър Тодоров (84` Кирил Киров), Ангел Грънчов, Аспарух Смилков, Димитър Костадинов, Кристиян Пешов (24` Симеон Александров), Марио Илиевски, Иван Стоянов, Стефан Гаврилов, Цветомир Вачев (85` Мартин Ачков) Жълти картони: Петър Казаков, Атанас Стоименов, Ивайло Иванов, Тони Иванов (Янтра), Асен Георгиев, Христо Арангелов (Септември)

Стоян Ацаров:

„Честитя победата на „Септември“. Бяха по-агресивният отбор и заслужено спечелиха - призна Стоян Ацаров - Бяхме равностойни на гостите, имахме и нашите шансове, но не можахме да ги използваме. Вината си е изцяло в нас. Все пак за отбор като нашия 4-5 контузени и то водещи футболисти си е доста, но пък когато се даде такъв шанс за изява на по-младите - те трябва да го използват.
Нивата е дълга, както се казва. Нашата цел е да запазим мястото на отбора в групата и смятам, че е напълно постижима.
Вероятно ще има едно по-негативно настроение в отбора, след тези три поредни загуби, но се надявам момчетата да се вдигнат. Повечето от тях са млади, тепърва ще се градят като характери и трябва да започнат от сега“, каза още старши треньорът на „Янтра“.

Христо Арангелов:

„В началните минути „Янтра“ стоеше добре - коментира след победата на „Септември“ с 0:2 треньорът на гостите Христо Арангелов - Домакините бяха компактни и трудно налагахме нашето темпо на игра. С течение на срещата успяхме да го направим и да отбележим тези два гола. Имахме търпението да изчакаме момента си, да държим топката, да намерим техните пролуки и да изкараме човек от линията на защитата, за да излезем на ситуации. Доволен съм от тези млади момчета, това е пътят. „Янтра“ също използва млади състезатели, много качествени. С някой от тях съм работил и ги познавам добре. Желая им успех и да продължават в същия дух да залагат на младите“, допълни наставникът на „Септември“.

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни