Седем участия, седем пъти стъпва на стълбицата Веско Стоев

„Пиши за мен по-скромно, да се чуе повече габровското дружество,
Седем участия, седем пъти стъп
„Пиши за мен по-скромно, да се чуе повече габровското дружество, което ме командирова в Плевен и тази година” – наръча ми Веско, с когото членуваме в една и съща ЛРД - Кметовци. Не само аз се гордея с него. Веселин Стоев е ловец от 1971 г., като 30 години

Дотук е обучил над 450 млади ловци да държат ловното оръжие правилно и водят целта успешно и безопасно както за себе си, така и за останалите участници в лова. 
Поводът да се видим бе неговото поредно блестящо представяне на Националния турнир по ловна стрелба за купата на НЛРС-СЛРБ, който се проведе в Плевен от 4 до 6 юли 2014 г. Колкото и нескромно да звучи, успехът му заслужава специално внимание - седем участия в турнира, седем призови места - три първи, три втори и едно трето място в категория „Ветерани” – мъже над 61-годишна възраст.
„Забелязах, че тази година турнирът имаше няколко характерни особености. Най-напред – организацията беше безупречна, където имам предвид работата на машините за изстрелване на паничките, отчитащата резултатите от стрелбата техника, неоспоримата безупречност в работата на съдийската комисия, както и работата на целия екип колеги от сдружението в Плевен като домакин и организатор на традиционния национален турнир по ловна стрелба” - нахвърля похвалите Веско Стоев. 
Друг голям плюс според него е, че при ветераните тази година са влезли нови състезатели от мъжките гарнитури с доказани през годините отлични качества и резултати, които представят градове с традиции в ловната стрелба, известни с методичните тренировки, провеждани редовно през сезона, каквито са Варна, Стара Загора, Айтос…
Трето, този път изтеглените чрез жребий варианти за настройване на летателните машинки наложили стрелба по много ниски и с голям ъгъл на отклонение асфалтови панички. „Такъв вариант досега не се бе падал, което доведе до тежка стрелба дори и за майсторите” – уточни Веско, добавяйки, че за два състезателни дни никой не е успял да извади пълна серия с удари, което довело до непредвидими класирания в отделните групи. „Изненадите в турнира бяха сходни с тези от сега провежданото Световно първенство по футбол. И при нас сочените за фаворити не успяха да влязат в призовата тройка.” Освен в дисциплината „трап“, подобно класиране се получило и в дисциплината „скийт“. „По силата на тези очаквания, донякъде, и аз самият бях изненадан като заех второто място - разказва Веско Стоев. - За мен това беше много голямо предизвикателство, макар да съм дългогодишен състезател и участник в турнира. Като видях ситуацията, се опитах да вникна в условията на изтегления вариант и да се концентрирам. Не на последно място ми помогна и късметът.”
Той хвали НЛРС-СЛРБ за системната организация на националния турнир по ловна стрелба, за това, че в него могат да участват всички членове на националната организация от всички възрастови групи, така че всеки да може да даде и получи по нещо за израстване на своето стрелково майсторство. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото