Седем момчета над 2.05 идват за "Христо Донков"

Водеща! otkrivane-obsta.JPG
otkrivane-obsta.JPG

За първи път 5 отбора в "Христо Донков", Ирландия идва със седем гиганта

Поне 7 момчета над 2.05 м ще участват в предстоящия турнир по баскетбол "Христо Донков", едно от тях е 2.20, довери Владимир Искров - основен организатор на Международния баскетболен камп - IBC, чието четвърто издание ще стартира на 12 юли. Най-мащабният тренировъчен лагер в България се провежда с активната логистична и финансова подкрепа на Община Габрово. Средствата, представени от местната управа, са за облекчаване участието на габровските деца в кампа и за провеждане на турнира в памет на Христо Донков, бивш баскетболист, съдия и спортен деятел, син на основателя на "Етър"-а Лазар Донков. За четвърта поредна година надпреварата е в рамките на IBC и за четвърти пореден път е международна. Седемте двуметрови момчета ще са част от отбора на Ирландия. За купата на Община Габрово ще се борят още сборен тим от обединения баскетболен клуб "Чардафон" и деца от кампа, националните гарнитури на Босна и Херцеговина, Румъния и Украйна. Турнирът е за кадети, така че момчета над 2 метра ще има не само в отбора на Ирландия.
Увеличава се участието на деца от чужбина, довери още Искров. При откриването на 12 юли в зала "Орловец" ще се издигнат знамената на България, Англия, Ирландия, Норвегия, Румъния, Молдова, Македония и САЩ. Естествено, водещи специалисти от тези страни ще са сред треньорите на IBC"2019.
Пак в рамките на кампа националният отбор на България по баскетбол в инвалидни колички, чийто наставник е Искров, ще проведе две контролни срещу - със Сърбия и Гърция. Мачовете са част от подготовката на националния отбор за Европейското първенство по този спорт, домакин на което ще е България.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни