Самостоятелна изложба на учениците на Ема Вертерова

Samostoyatlna-izlozhba,-posvtna-na-Mzhdunarodniya-dn-na-dtto,-podrdiha-uchnitsit-na-hudozhnichkat
Самостоятелна изложба, посветена на Международния ден на детето, подредиха учениците на художничкат

Самостоятелна изложба, посветена на Международния ден на детето, подредиха учениците на художничката Ема Вертерова в Областната администрация. „Пъстрите рисунки на младите художници се отличават със стил и сериозна работа“ – каза областният управител Невена Петкова, приветствайки гостите.

Самостоятелна изложба, посветена на Международния ден на детето, подредиха учениците на художничката Ема Вертерова в Областната администрация. „Пъстрите рисунки на младите художници се отличават със стил и сериозна работа“ – каза областният управител Невена Петкова, приветствайки гостите. Тя отправи поздравления и пожела още щастливо лято на децата, да сътворяват и следват мечтите си. Вълнение, освен в децата, се усети и у тяхната преподавателка, която представяйки ги, сподели, че това са част от учениците й от Сдружението по изкуствата при НЧ „Априлов – Палаузов 1861“. Пред гостите на изложбата Ема Вертерова благодари на младите таланти и подчерта, че е изключително щастлива, че тази изложба е станала факт, имайки предвид колко натоварено е ежедневието на учениците в днешно време.

„От цялото си сърце им пожелавам успехи“ – каза още Вертерова и сподели, че ще бъде безкрайно щастлива, ако някой от тях продължи по пътя на изкуството. Всъщност три от ученичките й са избрали да учат в НГПИ – Трявна, а плановете на останалите към момента включват четене на книги и лудории – това споделиха самите те на сладка раздумка с Невена Петкова. В края на срещата тя им обеща, че ще ги посети в ателието, за да поговорят още за изкуство, и ще рисува с тях.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Култура

Към началото