С 9 души "Чардафон" бе на път да изненада "Тунджа"

Водеща! andrean-Dekov-e-sled-nai-dobre-predstavyaschite-se-s-stezateli-na--CHardafon--prez-tseliya-sezon
Андреан Деков е след най-добре представящите се състезатели на "Чардафон" през целия сезон
Само с 9 души, без титуляри като Мартин Миланов и Александър Христов, в състава "Чардафон" бе на път да изненада лидера в Елитна група "Изток" при юношите до 19 години - ямболския "Тунджа".

В своята зала "орловец" в събота момчетата на Антонио Станков се сбориха без притеснение с по-опитния си съперник и крайното 55:73 не напълно отговаря на показаното на терена. Като изключим началото на двубоя, когато 205-сантиметровият Андон Вачев и съотборниците му в мъжкия НБЛ-тим на "Ямбол" и в националния отбор за юноши до 18 години Георги Герганов и Йоан Христов направиха бърза серия за 21:9 след първите 10 минути, габровци като цяло бяха равностойни - 19:15 във втората част, 14:16 в четвъртата. Впрочем 9-членният тим на ЧАО за сетен път показа, че в България законите не са за всички. Без горепосочената тройка - реализирала 54 точки, гостите едва ли щяха да са сериозен опонент дори на осакатения състав на домакините.
"Поради позитивен тест за Ковид-19 на член на екипа на "Ямбол" мъжкият отбор на клуба бе поставен в карантина - бе написано на 17.01.2022 г. на официалния сайт на БФ "Баскетбол". - Това е третият отбор в лигата, който ще бъде в изолация след "Черноморец" и "Балкан". "Ямбол" ще е в карантина 7 дни, което наложи отлагане на предстоящата среща с "Шумен", насрочена за 19.01.2022 г." Вачев-Герганов-Христов са част от въпросния тим на Ямбол, Йоан дори има впечатляващите 20.4 точки средно на мач - според статистиката на БФ "Баскетбол". Така че и тримата би следвало да са в карантина, както Мартин Миланов от домакините.

Ръководството на "Чардафон", в лицето на треньора Антонио Станков, който е член и на Управителния съвет, за пореден път спази политиката си - да не търси спортни резултати с неспортни средства. Не подаде жалба, не оспори и няма да оспорва резултата от срещата, завършила със заслужена победа за "Тунджа". Случилото се обаче засилва изказаните нееднократно, в т. ч. и писмено, съмнения от клуба, че съдийскийте щабове на срещите се отнасят формално към представяните от всеки състезател декларации - че лицето е физически здраво, няма симптоми, не е бил в  контакт с пациент с Ковид-19.
Иначе най-резултатен от победителите бе Георги Герганов - 25 точки. Вачев завърши със 17, Христов - с 12. Над всички от домакините бе Андреан Деков - 21 т. Спортист номер едно на клуба за миналата година Боримир Алексиев завърши с 10. По традиция Антонио Станков не отличи отделен играч, а представянето на отбора.

"Много съм доволен. Не казвам, че можехме да вземем победата, но с Мартин разликата нямаше да е повече от 5 точки - анализира наставникът. - Ямбол биха всички останали с по 40 точки. Аз съм само треньор, не моя работа да проверявам кой трябва да е карантиниран, кой - не. Има си съдии. Ние се опитваме на сто процента да сме изрядни. И така ще бъде!"
Израстването на "Чардафон" бе отбелязано и от наставника на гостите. Стойо Чолаков е помощник на Даниел Клечков в националния отбор за юноши до 18 години. Пред Станков той признал, че следят развитието на Мартин Миланов, Боримир Алексиев и други момчета и въпреки голямата конкуренция в тази възрастова група, габровци имат шанс да облекат националната фланелка... Стига да се влагат повече в тренировките.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни