Рокля на MYOO COUTURE на премиерата на филма “Чудо” с Джулия Робъртс и Оуен Уилсън

Не е възможно тази вълнуваща история да не бъде разказана, още повече, че е свързана с габровките Валентина и Йоана Дочеви - майка и дъщеря, и тяхното ателие MYOO COUTURE. С тяхна рокля дефилира по Червения килим малката артистка Еле Маккинън (Elle McKinnon) на представянето на филма „Чудо“ („Wonder“) преди една година на 15 ноември в Лос Анджелис.

Не е възможно тази вълнуваща история да не бъде разказана, още повече, че е свързана с габровките Валентина и Йоана Дочеви - майка и дъщеря, и тяхното ателие MYOO COUTURE.

С тяхна рокля дефилира по Червения килим малката артистка Еле Маккинън (Elle McKinnon) на представянето на филма „Чудо“ („Wonder“) преди една година на 15 ноември в Лос Анджелис.   Стилистката Еле - Сара Дарси (Sarah Darcey), избира роклята от сайта на ателие MYOO COUTURE измежду хиляди други красиви предложения на много по-утвърдени дизайнери.

Онлайн се уточняват подробностите по поръчката - размери, цветове и... време на доставката - почти само за седмица роклята трябва да пристигне във Ванкувър, Канада, където се събира екипът на филма. Роклята е изработена в кратките срокове, но нашите габровки нямат финансова възможност да замине с експресна поръчка от Германия за Канада. Готовата рокля е изпратена с обикновена поща и тук започват големите притеснения за Йоана. Тя следи как се движи пратката от куриерската служба и изпада в паника, като вижда, че няма да пристигне навреме до получателя. Но стилистката на Еле запазва самообладание.

В последния момент, преди екипът на филма да отпътува за Лос Анджелис, получава роклята. И когато малката Еле я облича, Йоана получава съобщение на телефона си: „Уау, това е нашата рокля!“ - пише в него стилистката.

Това е моментът на голямото щастие за дизайнерката на рокли Йоана Дочева!

После получават снимки от представянето на филма. На тях отсъства Джулия Робъртс, която не е присъствала на събитието заради участие в друг филм далече от Лос Анджелис.

И ако някой в момента вече пресмята колко пари са получили за тази рокля, ще остане много разочарован. Защото дрехите за Червения килим са вид реклама за техните създатели и не се заплащат от артистите. След представянето те се връщат в ателието, откъдето са получени. Затова и единствената габровска рокля, дефилирала на Червения килим, е тук, в Габрово, и всеки може да я види, когато посети ателието на Валентина на пл. „Първи май 1876“ 1-в в Габрово.
 

  За филма

Източник:  operationkino.net

При все, че подобни теми, дори и прекрасно подготвени като литературен материал, много лесно могат да се превърнат във филм, изпълнен с клишета, ние имаме вяра в в способностите на Чбоски. 
Пък и с такъв естествен млад актьор като Трембли ни се струва, че нещата трудно могат да се объркат. Неговият герой е роден с деформации на лицето, заради които не е подходящо да посещава училище на общо основание, преди да приключи задължителната операционна намеса. И изведнъж Оги се превръща в сензация, когато родителите му го пускат в пети клас. Както и семейството му, така и новите съученици се опитват да намерят най-правилния път към приемането на фактите, без да задушават със състрадание. Изключителната смелост и невероятното израстване на Оги обединяват всички, а той самият се убеждава, че не е възможно да се „слее с тълпата”, когато човек е роден, за да изпъква с качества пред другите… По адаптацията на романа са работили Стивън Конрад и Джак Торн. Освен Джулия Робъртс и Оуен Уилсън, във филма участват още Манди Патинкин, Давид Дигс, Соня Брага, Изабела Видович, Али Либърт, Брайс Гейзър и др. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Култура

Към началото