Рекордьорът на Гинес Максим Брекман помага на SOS Детски селища в Трявна

Топ новина! Rekord-or-t-na-Gines-Maksim-Brekman-pomaga-na-SOS-Detski-selischa-v-Tryavna
Рекордьорът на Гинес Максим Брекман помага на SOS Детски селища в Трявна

Рекордьорът на Гинес Максим Брекман от Белгия дари на SOS Детски селища в Трявна 20 хиляди евро, за да обнови спортните и детски площадки на открито. Той ще пристигне на място, за да открие новите придобивки на специална церемония с много гости на 19 юни.

НАДЕЖДА ТИХОВА
Рекордьорът на Гинес Максим Брекман от Белгия дари на SOS Детски селища в Трявна 20 хиляди евро, за да обнови спортните и детски площадки на открито. Той ще пристигне на място, за да открие новите придобивки на специална церемония с много гости на 19 юни от 10,30 часа. А малчуганите от Трявна ще имат привилегията да участват в неговите открити уроци по тенис на корт. Очаква се тогава в Трявна да дойде и г-н Бауман от Германия, който пък ще връчи чек в подкрепа на младежите в центровете за настаняване от семеен тип във Велико Търново и Габрово.
„Историята започва през миналата година, разказа директорът на Детското селище в Трявна Иван Христофоров. Максим Брекман от Белгия, треньор по тенис на корт от академията на Ким Клайстерс – известна белгийска тенисистка от близкото минало, оттеглила се от корта, поставя рекорд на Гинес като играе непрекъснато 40 трисетови мача. Неговите партньори в събитието, както и зрителите са внасяли средства, за да подпомогнат неговото явяване за този рекорд. Той обявил предварително, че събраните пари ще бъдат използвани за реновирането на спортна площадка и детските игри на открито в SOS Детски селища в Трявна, България. От представените няколко проекта от SOS Киндердорф Интернационал г-н Брекман харесал нашия, може би защото е свързан със спорта.“
Дарените пари за реализацията на проекта били преведени през тази пролет. За изпълнител била избрана габровската фирма „Пътстрой“. Тя подменила асфалтовото покритие, направила допълнителен път, монтирала предпазни мрежи и парапети и т. н. В момента обектът все още се довършва – люлки и катерушки се почистват и боядисват. За тяхното обновяване селището ще получи още едно дарение – от доброволен труд. Със своя труд в петък в довършителните работи ще се включат директорите на северните клонове на Райфайзен банк.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни