Развяха българския трибагреник за Симона Петкова

Топ новина! Razvvaha-balgarskiia-tribagrеnik-za-Simona-Pеtkova-
SIMONA-flag.jpg
Чудесна емоция изпита състезаващата се в италианската Серия А габровска футболистка Симона Петкова.

Знамето на България се появи в нейна чест на стадион „Мирабело“ в Реджо Емилия преди отложения двубой на нейния „Пинк“ (Бари) срещу „Сасуоло“. Мачът завърши при резултат 3:0 за „Сасуоло“, а Симона се появи в игра едва в 75-та минута, но въпреки това остана с чудесен спомен от срещата.

„За първи път в моята кариера в чужбина видях българския трикольор развят в моя чест. Макар и да не играя в най-големия отбор в Италия съм успяла да набера фенове и това ме прави щастлива. Да видиш националното знаме на стадиона е нещо уникално, едно специално усещане. Това е нещо голямо за мен“, сподели въодушевено Мони.

Отборът на „Пинк“ е на предпоследното 11-то място в женското Калчо. В шампионата на Ботуша имаше пауза от месец и този уикенд срещите се подновяват, а тимът от Бари ще приеме лидера „Ювентус“. Симона се надява да играе в този мач, въпреки че до момента не получава много шанс за изява в официални срещи.

„Мисля, че причината е на по-високо ниво. В контролните срещи играя, но на мач ме държат на пейката. От доста време е така. Срещу „Сасуоло“, макар и за много малко, играх много добре. Вижда се, че липсвам на отбора и дори момичета се чудят защо не съм на терена, но … Радва ме все пак това, че някой ме е оценил и донесе родния трибагреник в моя чест. Знам, че за някой хора е нещо незначително, но за мен, едно габровско дете, това е нещо голямо“, допълни Симона.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни