Разкопаваха ул. „Неофит Рилски” 4-5 пъти - кой ще ни плати разбитите автомобили

	Инж. Драгомир Драганов от Габрово донесе в редакцията на „100
Разкопаваха ул. „Неофит Рилски
Инж. Драгомир Драганов от Габрово донесе в редакцията на „100 вести“ десетина снимки, придружени от следния текст: „Позната ли Ви е тази улица? Това е началото (разкопавано 4-5 пъти за последните 5-6 месеца) и още около 100 м напред - от ул. „Неофит Рил

В отговор на писмото на инж. Драганов от Община Габрово ни увериха, че в  момента се работи по възстановяване на траншеите, след което ще бъдат подменени бордюри и тротоарни настилки, а улицата ще бъде цялостно преасфалтирана. 
Цитираме дословно:
„Строителният процес предполага стриктна технологична последователност от дейности, които за съжаление изискват не малко време. Възстановяването на нарушената от изкопните работи улична настилка е последният етап, който се изпълнява едва след като всички други подземни дейности по открити обекти са приключили. След полагането на самите проводи се извършват задължителните изпитвания, промивка и дезинфекция, превключване на новите тръби в системата и чак тогава засипване, уплътняване на изкопите и възстановяване на настилките. 
По ул. „Неофит Рилски“ освен подмяна на проводи по проекта за водния цикъл беше положен и газопровод. Съвместяването на двете инвестиции в този участък доведе до допълнителни разкопавания във времето и неудобства. 
Процесът с полагането и изпитването на проводите по улицата вече приключи. В момента се работи по възстановяване на траншеите, след което ще бъдат подменени бордюри и тротоарни настилки, а улицата ще бъде цялостно преасфалтирана.
Община Габрово
Звено за изпълнение на Интегриран проект за водния цикъл на гр. Габрово

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни