„Разказвачът“ гостува в Габрово

Топ новина! Razkazvachatt-gostuva-v-Gabrovo
razkazvachat-27-01-20.jpg
На 24 януари 2020 година в залата за срещи и събития на РБ „Априлов-Палаузов“ в Габрово проф. Сава Василев от ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“ се срещна с габровци и представи своята нова белетристична книга-триптих „Разказвачът“.

Сава Василев е професор по история и теория на литературата, автор на над 25 книги с литературоведски студии, с разкази, роман, няколко пиеси, има много публикации в периодични издания, той е главен редактор и издател на литературния алманах „Света гора“ – едно изключително издание с национално и международно значение в областта на литературата.

Габровският творец и приятел на Василев Велизар Велчев представи автора и неговото белетристично творчество пред гостите.

Многобройната публика с вълнение и интерес проследи разказа на „разказвача“ Сава Василев за появата на неговия „Разказвач“ на бял свят – предисторията на белетристичната творба, срещата му с интересни хора, с необикновени съдби, които дават идеята на писателя за създаването на най-новата му книга. „Калейдоскопичният“ ефект, втъкан в книгата, където разказвач разказва за разказвач, който разказва пък друга история, която се прелива в следващата е много интересен и емоционално наситен – книгата е калейдоскоп от герои, пътища, места, съдби и преживявания, които не ни оставят безучастни до последния ред.

Проф. Василев отговори на въпроси на своите гости – той разказа за личното си познанство с големия габровски поет Радко Радков, сподели, че в последните години пише много поезия – стиховете му все още не са издавани и вероятно габровци ще имат възможност да се запознаят с тях чрез рецитал на самия автор.

Габровският музикант и композитор Илко Илиев поздрави Сава Василев и неговата публика със своя песен по стих на автора със заглавие „Клетва“.

Сава Василев със заслужена гордост показа излезлия съвсем скоро най-нов брой на литературния алманах „Света гора“ под номер „О“(Заб.: Броевете на алманаха са номерирани с буквите на кирилската азбука!).

Писателят раздаде автографи на своите почитатели и подари книги на библиотеката. Той благодари на габровци за вълнуващата среща и сподели, че тя в никакъв случай няма да бъде последна.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Литература

Към началото