Рачо Шейтанов: “Гласувах “против” Община Габрово да осигури 50 000 лева за закупуване на електромоби

Топ новина! <p>„Гласувах „против“ предложението Община Габрово да кандидатства по Инвестиционна програма
Рачо Шейтанов: “Гласувах “прот

„Гласувах „против“ предложението Община Габрово да кандидатства по Инвестиционна програма за климата към Националния доверителен екофонд за закупуване на един електромобил категория М1“, съобщи на място в „100 вести“

„Гласувах „против“ предложението Община Габрово да кандидатства по Инвестиционна програма за климата към Националния доверителен екофонд за закупуване на един електромобил категория М1“, съобщи на място в „100 вести“ общинският съветник от ПП „Движение 21“ Рачо Шейтанов и обясни защо.
Преди мотивите на Шейтанов няколко изречения за проекта „електромобил“. Идеята държавната и общинската администрация да мине на електромобили беше оповестена през ноември миналата година от министър Василева. За целта са заделени 1 милион лева. Средствата се дават за купуване на електро- и хибридни автомобили и екобусове. По този начин администрацията ще дава пример колко е важно да използваме екологично чисти автомобили.
Субсидирането е частично. В случая за Габрово финансирането от Фонда е 20 000 лева, а Общината трябва да осигури собствен финансов ресурс от 50 000 лв. Затова е необходимо съгласието на общинските съветници.
Такива гласувания минаха в Бургас, Варна, Смолян, Разлог, Пловдив - някъде за по 2-3 автомобила.
Рачо Шейтанов не е против инвестиционните програми в климата и екологията по принцип. Той е против начина, по който се подреждат приоритетите и нуждите на общината и нейните жители.
В конкретния случай смята, че за 50 000 лева Община Габрово може да закупи автомобил на бензин и газ, отколкото електрическото превозно средство категория М1. В резюме изброяваме техническите причини, които Шейтанов подробно изтъкна в редакцията - батерията издържа 100 километра, което я прави неудобна за междуградски пътувания, липса на зареждаща станция, липса на близко сервизно обслужване и др.
Общинският съветник от „Движение 21“ е против и решението на Общински съвет - Габрово да се дадат 15 000 лева за подпомагане на мъжкия отбор по футбол „Янтра Габрово“.
Според Шейтанов преди климата и футбола трябва да се инвестира в безопасността на гражданите и предлага конкретно - да се „обезопасят местата с висока концентрация на пътнотранспортни произшествия“. Не само с пътни знаци и камери, а с т. нар. легнали полицаи.
За това Шейтанов настоява от участието си в предишния ОбС - Габрово.
В „100 вести“ той показа кореспонденция с Областна дирекция на МВР по повод пътните произшествия и предложенията, внесени в ОбС.
Конкретните места, за които настоява да се гласуват неотложно средства и се сложат легнали полицаи, са до „Капитан дядо Никола“, бул. „Стефан Караджа“, бул. „Могильов“, бул. „Трети март“, бул. „Столетов“, ул. „Брянска“. Към дата 28 май 2015 година това са местата, за които Областна дирекция на МВР писмено уведомява Рачо Шейтанов, че са с най-висока концентрация на пътнотранспортни произшествия.
Средствата - 50 000 за електромобила и 15 000 за футбола, са гласувани вчера в ОбС.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото