Прояви под наслов „Техният ден – времена, събития и личности” започват в НМО

Проявите, които ще се превърнат в ежегодна традиция, тази година
Прояви под наслов „Техният ден – времена, събития и личности” започват в НМО
Проявите, които ще се превърнат в ежегодна традиция, тази година са по повод 95 години от първото честване на Деня на народните будители и 135 години предучилищно образование в България. Ноемврийските събития се провеждат под патронажа на Министерствот

Националният музей на образованието и Регионалното управление на образованието – Габрово инициират поредица от прояви през месец ноември под наслов „Техният ден – времена, събития и личности”.

Проявите, които ще се превърнат в ежегодна традиция, тази година са по повод 95 години от първото честване на Деня на народните будители и 135 години предучилищно образование в България.

Ноемврийските събития се провеждат под патронажа на Министерството на образованието и науката.

На 30 октомври от 12 часа в Актовата зала в Национална Априловска гимназия ще бъдат обявени и тържествено връчени наградите в двата модула - „Постери” и „Мултимедийни презентации”, на Първия национален ученически конкурс „Времена и будители”.

Същия ден от 11.30 часа в НМО ще бъде открита фото-документална изложба „Отдаденост”, посветена на Пенка Касабова - първата българка с висше образование по специалността Предучилищно възпитание. Изложбата е на музей „Борис Христов”. При гостуването в Габрово в експозицията са включени и оригинални материали, дарени на Националния музей на образованието от Виолета Цонева - родственица на Пенка Касабова.

На 15 ноември в НМО ще се проведе Кръгла маса „Будителите от миналото и учителите, вдъхновители на новото време”, на която ще бъдат представени добри училищни практики. Участниците ще се запознаят с нови мултимедийни методически помагала на Националния музей на образованието.

В рамките на ноемврийските инициативи е предвидена среща на музейни специалисти с педагогически кадри във връзка с Център и интернет платформа „Музейно училище”.

След Месеца на словото и знанието под мотото „И ний сме дали нещо на светът...” през през май проявите под наслов „Техният ден – времена, събития и личности” са вторият тематичен цикъл в годишния календар на НМО – Габрово.



Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни