Пролетният салон на СБХ - В. Търново гостува с 60 творби - изложбата слага начало на ново партньорство

<p>„Христо Цокев“ - Габрово. Експозицията предлага голямо разнообразие в 60
Пролетният салон на СБХ - В. Т

„Христо Цокев“ - Габрово. Експозицията предлага голямо разнообразие в 60 работи на търновски художници от различни поколения

 които работят в различни направления – живопис, графика, металопластика, не липсват абстрактни композиции. Изложбата е фрагмент от голямата изложба на представителството на СБХ - Велико Търново. Тя слага и едно ново начало на партниране между творците в двата града. 
„Изложбата варира от явна фигуралност до съвсем абстрактни работи, което е добър подход. Много силни са двете работи на Мартина Караиванова - преподавател във Великотърновския университет, на ректора Пламен Легкоступ, също на един млад график - Кристиан Атанасов, още студент, с 4 графики, моят асистент Гълъбин Христов. Похвално е, че нашата галерия всяка седмица предлага нови изложби. Така и трябва, младите хора, които работят в нея, да държат инициативата - посетителят да се докосва до нови и нови творци“ - каза проф. Иван Кънчев.
„Гостуващата изложба е наистина разнообразна,  както и цялата търновска група на художниците. В случая тя характеризира онова, което се създава като изкуство в този момент. Благодарим за поканата да гостуваме в ХГ „Христо Цокев“. В случая показаните работи са повече живопис, графика и по-малко пластика - извадка от последната наша изложба „Пролетен салон“. Във всеки един от авторите експериментът и творческото му развитие участва: като работите на Цветелина Максимова - един от най-новите членове на нашето представителство, абстрактните неща на Кисьов, личен авторов поглед и др. За първи път толкова голяма организирана търновска група има участие в съседен град. Когато познанството е факт под формата на една такава покана, това е чудесно. Изложбата „Пролетен салон“ е под егидата „Велико Търново - културна столица на Европа“. Радваме се, че Габрово ни подкрепя в нашите усилия“ - сподели Мартина Караиванова от ръководството на СБХ - Велико Търново. Изложбата ще гостува две седмици.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Арт

Към началото