Приятели да имаш е богатство

Ръководството на ОО на Съюза на инвалидите в Габрово
Приятели да имаш е богатство

        Ръководството на ОО на Съюза на инвалидите в Габрово пак ни зарадва, като ни осигури седем дневна почивка в ПС „Релакс” с. Шипково, за да полекуваме старите и нови болежки. Посрещнаха ни лично

Текст и снимки: Цанка Одажийска, гр. Габрово 
        Ръководството на ОО на Съюза на инвалидите в Габрово пак ни зарадва, като ни осигури седем дневна почивка в ПС „Релакс” с. Шипково, за да полекуваме старите и нови болежки. Посрещнаха ни лично управителят Велизар Хинков и красивата му колежка Светла Пенева. Чакаше ни и отличната лекарка-физиотерапевт Д-р Нина Драгойска от Медицински център „Троян-здраве” ЕООД. След богатия обяд ни бяха назначени нужните за заболяването ни процедури и минерални вани.
     Обстановката като в СПА хотел ни вещаеше спокойствие и тишина сред красивата природа. Грабнахме шишета и на близката чешма да си налеем вода от чучурите, които ни предлагаха водичка за бъбречни заболявания, жлъчка и др., а болните с очичките се пръскаха за подобрение на зрението и на нервите.
     Вечерта ни чакаше изненада от дошлата преди нас група от гр. Силистра с ръководител председателката на Областната и Районна организация на слепите. Те ни поздравиха като стари приятели с песни за обич и приятелство, изпълнени от дуета „Обич” към НЧ „Доростол 1870 г.” Анна Терзиева и Тодор Сторчелиев. Те пяха само за нас, а нашата отговорничка Спаска Спасова се включи в песенния концерт и станаха чудно трио.Техният член Юсеин Осман беше поздравен за 69-я си рожден ден с цветя и подаръци от своето дружество и от нас и така имахме вече нови приятели, с които се хванахме на хорото, водено и от председателката Петранка Стоянова и нашата неуморима Спаска, която ни забавляваше с вицове и скечове.
 Отпразнувахме и 83-я рожден ден на Радка Маринова с китка полски цветя и скромно подаръче, връчено от Лалка Колева, която с Теменужка, певици от ВГ „Незабравка” и изпяха „За многая лета”. Специален подарък получи и от Спаска Спасова. Бяхме приятно изненадани заедно с другарчетата ни от Силистра с гала вечер, която лично г-н Хинков ни беше подготвил с питие и мезета. Той беше поканил и певицата Веска Ралчевска, която пя от сърце до късно, без да спира. След богатата вечеря се създаде прекрасно настроение. Танците и хората отвориха сърцата на почиващите. Болестите бяха забравени, бастуните и патериците изолирани.
 Отговорничката на групата Спаска всяка вечер пускаше музика и на който му се танцуваше и веселеше изживяваше приятни минути. Тя проведе екскурзия до селото, по случай празника „Светия дух” и беше посетена и църквата, която имаше храмов празник. Тази стара църквичка е в списъка на Юнеско и това не е случайно, защото е отлично поддържана.


 Сутринта, преди тръгването ни обратно за Габрово ободрени, отпочинали ме изненадаха и с отпразнуване на моя 78-ми рожден ден. Всички, дошли от Варна, Левски и Габрово станаха на крака и с песен ме поздравиха, а Спаска ме просълзи, като каза колко ценен приятел съм, защото отразявам живота на много хора и организации и с това радвам редовите членове на СИБ, на пенсионерите, на децата.
Разделихме с малко тъга за отминалите ползотворни дни. Напълнихме шишетата с лековитата минерална вода, която се лееше навред около станцията безотговорно. Чудехме се няма ли кой да оправи голямата баня и поликлиника, които се рушаха, а къде е Община Троян да се заеме с бутилирането на ценното национално богатство – водата. Защо не използва субсидиите, които правителството отпуска. Чужденците, вярвам ще бъдат редовни посетители на това златно кътче в България. Довиждане Шипково, чакай ни отново!
 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

2 коментара

  • Потребител
    Anonymous 2020-10-19 02:30:31

    Ne imejsto rulej, a imej sto drusej !

  • Потребител
    Anonymous 2020-10-19 02:27:15

    Ne imej sto rublej, a imej sto drusej!

  1. Още от Общество

Към началото

Следвай ни