Приключи битката в група I, „ММ Севлиево“ поведе в VI-та

Водеща! Priklluchi-bitkata-v-grupa-I,--MM-Sеvliеvoo-povеdе-v-VI-ta
MF2019-33-original.jpg

Отборът на „Шести участък“ извоюва първото място в първа предварителна група на XXVII-я турнир по футбол на малки врати за Купата на Община Габрово. Двукратният шампион в надпреварата приключи първата фаза с пълен актив от 9 точки, след като постигна победа и в двубоя срещу „Делта гард“.

Срещата беше решена от само едно попадение и то падна още в 52-та секунда. Николай Колев изведе с прехвърлящ пас Ивелин Димитров зад защитата и той не сбърка, останал сам срещу вратаря. След това зрителите видяха интригуваща битка от двата състава, но друго попадение не падна. С гол още преди да е изтекла първата минута започна и двубоят между „Класиците“ и „Рио“. Мартин Костадинов изведе „Класиците“ напред, като забоде топката под напречната греда със страховит шут, а Деян Пенев си отбеляза автогол за 2:0 на почивката. През втората част Цветомир Николов направи резултата класически.

В 28-та минута Добриян Савчев върна едно попадение за „Рио“, но в заключителните секунди на срещата Мартин Костадинов и Ивелин Лалев оформиха крайното 5:1. „Шести участък“ и „Класиците“, завършили на първите две места в групата, са сигурни участници в следващата фаза. „Делта гард“ ще трябва да изчака развоя на борбата в останалите групи, за да разбере дали продължава напред като един от четирите трети отбора с най-добри показатели, а „Рио“ приключи участието си в XXVII-я турнир. В група VI, която е само с три тима, първи мач и първа победа постигна съставът на „ММ Севлиево“. Селекцията на Михо Боев направи обрат от 0:2 и спечели с 4:2 в здрав мач с коравия отбор на „Карата ауто“.

Габровските момчета поведоха в 8-та минута с попадение на Станислав Събев, а в 15-та Даниел Христов удвои аванса на „Карата ауто“ след чудесна асистенция на Димчо Данов. Още до почивката обаче тимът от Севлиево успя да изравни. Георги Павлов в 17-та и Павлин Иванов в 19-та минута се разписаха за 2:2. През втората част битката беше оспорвана, но в края по-големия опит на „ММ Севлиево“ натежа и с голове на Велислав Денчев в 34-та и на Георги Василев в последните секунди тимът от съседния град измъкна победата.

След първите два мача в групата „ММ Севлиево“ е начело с три точки и по-добра голова разлика от „Карата ауто“. На трета позиция е отборът на „Община Габрово“, който ще премери сили със севлиевци идния понеделник, 28-ми януари.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни