Причината за Троянската война - Хубавата Елена, влезе в стила на мотото „Прави карнавал, не война"

Топ новина! -TSvet-t-i-kroikata-na-drehata,-kakto-i-pricheskata-na-Tanya-Hristova-edno-k-m-edno-kopiraha-izvestnata-kartina-na-angliiskata-hudozhnichka-Evelin-de-Morgan-
Цветът и кройката на дрехата, както и прическата на Таня Христова едно към едно копираха известната картина на английската художничка Евелин де Морган
Таня Христова копира "Елена от Троя"

Тази година кметът на Габрово изненада с костюм, който сполучливо се вписва в цялата идея на карнавалното послание "Make карнавал, not war".
    Цветът и кройката на дрехата, както и прическата на Таня Христова едно към едно копираха известната картина на английската художничка Евелин де Морган "Елена от Троя".
    „Това е целта – да има мир и да няма война. Надявам се , Габровският карнавал да е един малък пример за това. Смятам, че моят образ се вписва отлично с цялата картина с нашия мирен принцип" -  каза Таня Христова.
    След няколкомесечен труд на художници, артисти, шивачи и доброволци
карнавалното шествие тази година стигна рекорден брой картини – 73.
    В него участваха над 2000 души и още хиляди габровци и гости на града гледаха пъстрото почти двучасово шествие.
    Освен габровци в дефилето се включиха картини на гости от София, Велико Търново, Казанлък, Лом, Русе, Ветово, Велинград, Елин Пелин, Бургас, Павел баня и др.
    Бургазлии с трабант също влязоха успешно в мотото на карнавала. Те, заедно с Ретро клуб "Трабант" – Велико Търново, представиха карнавална картина под наслов "Карай Трабант – не танк!"
    Карнавалният 18 май започна с детско шествие „Карнавална уличка на чудесата“ по пешеходната „Радецка“ в града. В шествието участваха стотици деца от местните детски градини, придружени от преподавателите си. Всяка група бе изработила своя собствена картина.
    В зала „Орловец“ се проведе традиционният национален карнавал конкурс – ревю на котки, на името на Розмари Казасова, създател на проявата. 
    За първи път Община Габрово разположи собствен карнавален щанд на площад "Възраждане" с карнавални артикули и магнити.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни