Президентът Румен Радев на среща с кмета на Община Габрово Таня Христова:

Топ новина! <p>Държавните институции трябва да бъдат част от усилията на местните
web-1.jpg

Държавните институции трябва да бъдат част от усилията на местните власти за създаване по-добри условия за работа и живот

Ще бъдат успешни тези български общини, които успеят да създадат перспективи за работа и живот на своите млади хора и държавните институции трябва да подкрепят усилията на местните власти.
Това заяви президентът Румен Радев на среща с кмета на Габрово Таня Христова и с общинското ръководство. Държавният глава посети Габрово по повод отбелязването на 140-годишнината от Шипченската епопея.


По време на срещата кметът Таня Христова запозна президента Румен Радев с редица проекти за развитието на Община Габрово и за усилията на общинското ръководство за разширяването на инфраструктурата и привличането на нови инвеститори. По думите й Габрово разполага с традиции в техническото и инженерното образование и ще работи за засилването на връзката между научните и образователните институции и бизнеса.
Тя подчерта, че местните власти са най-близо до хората, усещат най-добре техните проблеми, но не разполагат с достатъчно финансови ресурси, особено в социалната сфера.
Обща бе оценката, че нарастващото търсене на инженери в България създава перспективи за добра професионална реализация на студентите от Техническия университет в Габрово, но оставането им в града и региона зависи и от способността на бизнеса да предлага конкурентни възнаграждения.
Държавният глава подчерта възможността за включването на Техническия университет в бъдещите проекти в рамките на Европейския фонд за отбрана и за привличането на инвестиции в научната и развойна дейност на висшето училище.
Кметът на Габрово отправи покана към президента Радев да посети отново града и да се запознае с възможностите на икономическите зони, както и с културните традиции на града.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото