„Прекрасно е, че поддържате българския дух и традиция!“, написа 14-милионният посетител в почетната книга на музей „Етър“

Semeistvo-ot-Ruse-e-14-milionniya-posetitel
Семейство от Русе е 14-милионния посетител

14-милионният посетител на музей „Етър“ е семейство Бойчеви от Русе.

„Прекрасно е, че поддържате българския дух и традиция! Продължавайте да учите децата, за да я има България.” Това написаха те в почетната книга на музея. Решението да пътуват до музея на открито в Габрово е взето вчера следобед и е плод на известна спонтанност. Малко преди 12:00 часа екипът за преброяване отчете, че семейството е очакваният 14-милионен посетител. Малката Крисия е за първи път в музея. Таня, Недко и бабата Виолета Йорданова не са посещавали „Етър“ от десетилетия, но преживяванията им още са живи.

Съоръженията, задвижвани с вода, симидите, свирещите бърдучета, занаятчийската чаршия – това се е запечатало в спомените им. За Крисия предстои да трупа впечатления, но първото ще бъде, че семейството й е 14-милионен посетител на габровския музей на открито. Семейство Бойчеви получи като подарък годишна абонаментна карта за влизане в музей „Етър“, правото безплатно да се включи в популярната игра „Гатанките на Радумко“, глинен сач за приготвяне на ястия. Семейството е и първи притежател на новия сувенирен календар на музея за 2021 година.

От 2015 насам, когато бе посрещнат 13-милионен посетител, средно по 200 000 души идват в музея. Излъчването на живо във Фейсбук на посрещането на 14-милионния посетител провокира интереса на приятели на музея в социалната мрежа. Освен поздравления, има изразени виждания, че „Етър“ е най-хубавото място в Габрово. Много запомнящо се е написаното от Силвия Панайотова. „В този прекрасен музей моят съпруг ми предложи брак преди 3 години. Можеше да е навсякъде, направихме дълга разходка в България, но той каза: ,,Там го усетих“. Много ни е на сърце“, споделя тя.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото
  1. Още от Памет

Календар

ПОН ВТО СРД ЧЕТ ПЕТ СЪБ НЕД

Адрес "100 вести"

И това го има"

Виц на деня