Празнична „Коледна магия” на оркестър „Габрово”

Топ новина! 	В навечерието на светлия Рождественски празник бе празничният коледен концерт
Празнична „Коледна магия” на оркестър „Габрово”

В навечерието на светлия Рождественски празник бе празничният коледен концерт на оркестър „Габрово” с диригент Николай Венков и солисти Стефан Косев, Ивета Петрова и Далия Ковачева.

Вела Лазарова
В навечерието на светлия Рождественски празник бе празничният коледен концерт на оркестър „Габрово” с диригент Николай Венков и солисти Стефан Косев, Ивета Петрова и Далия Ковачева.
Програмата, която тази вечер по думите на водещата Елена Христова бележи величието на музиката, хората са особено чувствителни в стремеж за един по-добър свят на любов и вяра. Публиката можа да се наслади на хитове от по-далечното и близко минало на Франк Синатра, Луис Армстронг, Джордж Майкъл, Майкъл Бобие , Елвис Пресли и др.
Звучаха „Жената е ловец” - интерпретация в изпълнение на Стефан Косев, „Аз ще оцелея” в изпълнение на рожденничката Ивета Петрова. Специален поздрав за нея бе изпълнение на оркестъра и Стефан Косев.
Младата солистка, ученичка от XI клас на Националната Априловска гимназия, която пее за първи път на голям концерт с оркестър „Габрово”.
Празничната програма продължи с хитовете „Уличен живот”, „Какво направих за любовта”, „Какъв прекрасен свят”(на Луис Армстронг), „Запази последния танц за мен” (Майкъл Бобие), „Синя Коледа” (от репертоара на Елвис Пресли) и много други.
Прекрасната коледна песен „Тиха нощ, свята нощ” прозвуча в изпълнение на малката Далия Ковачева (10 г.).
На финала тримата солисти и оркестъра, заслужили много овации, изпълниха обичаната „Feliz Navidad” (Честита Коледа).
Оркестър „Габрово“ е имал повече от 38 концерта през годината. Гостувал е в Ботевград, Плевен, Велико Търново, Севлиево и др. Продължава традицията - концерти на открита сцена на ул. „Радецка” ( двора на бивша Първа прогимназия „Радион Умников”). Запомняща е една от ноемврийските изяви - атракцията по откриването на петото годишно време - Карнавалното (11 ноември, 11 часа, 11 минути).
Предстоят нови два празнични концерта на оркестър „Габрово”: „Любими коледни мелодии” на 24 декември (неделя, 11 ч.) и „Коледно хоро” на 25 декември (понеделник, 11 ч.) - открита сцена на ул. „Радецка”.
Оркестър „Габрово” ще започне с нова програма 2018 година. Още през януари ще гостува с концерт народна музика в Казанлък.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото

Следвай ни