Повишава се ефектът от контрола, отчитат от „Контрол на храните“

<p>Повишава се ефектът от контролната дейност на инспекторите от отдел
Повишава се ефектът от контрол

Повишава се ефектът от контролната дейност на инспекторите от отдел „Контрол на храните“, отчетоха от Областната дирекция по безопасност на храните във вчерашния Ден на отворените врати.

Според директора д-р Спасов, за да се октриват нарушенията, е нужна съпричастност и на гражданите, които да подават сигнали за нередности. Бракуваните миналата година продукти са 55,26 кг, млечни продукти в производствено предприятие – 1573 кг, а преокачествени и насочени за термична преработка млечни продукти – 1 586,31 кг. Издадените предписания за 2013 г. са 158. Съставените актове за установени административни нарушения от инспекторите са 11, издадените предписания  - 158. 
За първите три месеца на тази година са направени близо 2000 проверки. От тях 10 са проверките по подадени сигнали и жалби от граждани. Издадените предписания в производствени обекти са 16, като най-често те са свързани с нередности по отношение на сградния фонд и оборудването, както и по етикетирането. Сигналите са най-вече за влошени вкусови качества, съмнения за развалени храни, подвеждане на потребителите чрез представяне на имитиращи продукти с растителни мазнини като сирене. Актове до края на март са 11, през 2013-та са били 18.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Здравеопазване

Към началото

Следвай ни