Почетният гражданин на Габрово Вили Ван Импе получи високо отличие

Топ новина! Pochetniyat-grazhdanin-na-Gabrovo-Vili-Van-Impe-poluchi-visoko-otlichie
Почетният гражданин на Габрово Вили Ван Импе получи високо отличие

Приятелят на Габрово Вили Ван Импе от години е мозъкът и сърцето на контактите между Габрово и град Аалст. Той е Почетен консул на България в Източна Фландрия и секретар на фондацията „Хора в помощ на България: Аалст – Габрово“.

Почетният гражданин на Габрово Вили Ван Импе получи високо българско отличие, съобщи Мариана Башева от клуб „Приятели на Белгия“. Министерството на външните работи му присъди Почетен знак на Министерството на външните работи "Златна лаврова клонка" като признание за огромния принос за популяризирането на България и нейната култура в Белгия и укрепването на двустранните връзки и сътрудничество. Церемонията по награждаването се е състояла на 31 май в българското посолство в Брюксел с присъствието на 120 гости.
Приятелят на Габрово Вили Ван Импе от години е мозъкът и сърцето на контактите между Габрово и град Аалст. Той е Почетен консул на България в Източна Фландрия и секретар на фондацията „Хора в помощ на България: Аалст – Габрово“. Години наред Вили Ван Импе работи в полза на Габрово. Благодарение на него в редица социални институции в града и особено тези за хора с увреждания са реализирани успешно редица мащабни проекти. Както казва Мариана Башева „много габровци познават Вили и знаят, че той има голямо сърце за България, че не работи за награди и медали“, но със сигурност е заслужил високото отличие.
На снимката Вили Ван Импе с посланика на Белгия в България Аник Ван Калстър

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни