Пипнаха бракониер-рецидивист на „Христо Смирненски”

Pipnaha-brakonier-retsidivist
Пипнаха бракониер-рецидивист

Бракониер-рецидивист за пореден път бе пипнат на забранения целогодишно за риболов язовир „Христо Смирненски“ - съобщи вчера Красен Колев, шеф на „Рибарство и контрол” в Габрово.

На 5 февруари през нощта служители на ръководения от него отдел и горската стража на Северноцентралното държавно предприятие заловили на осигуряващото питейната вода на Габрово хранилище стария им познайник Х. И. Мъжът мятал мрежите, появата на инспекторите не го обезпокоила особено. Съставили му два акта и му иззели две хрилни мрежи с приблизителна дължина 100 метра и надуваема гумена лодка с гребла. Бракониерът обаче бил дотолкова сигурен, че отново нищо няма да му се случи и че такъмите му ще му бъдат върнати, че при изземането на лодката поръчал на инспекторите „много да я пазят“.
Същият този бракониер е пипнат в нарушение миналото лято и от старозагорски блюстители на реда в язовир „Жребчево”.
Преди три години, в края на 2011-та, Х. И. бе гонен и хванат с блокада край яз. “Христо Смирненски”. Тогава при рутинна проверка инспекторите открили и извадили от водата 150 метра бракониерски мрежи. Уловената в тях близо 20 кг риба върнали във водоема. След като открили още мрежи във водата, направили блокада, за да заловят тези, които са ги поставили. Когато бракониерите се появили, инспекторите извикали и полиция и подстъпите към язовира били блокирани. Бракониерите – споменатият Х. И. и съучастникът му В. М., направили опит да се измъкнат с джипа си “Дайхатсу Фероза“, но били заловени.
В автомобила им открили мрежи, гумена лодка с гребла, уловената риба и други бракониерски атрибути. Мрежите са били с обща дължина 650 метра, а уловената риба - 40 кг, от видовете каракуда, речен кефал, пъстърва и бяла риба. Написали им актове, които не са платени до днес.
За Х. И. актовете не са нищо страшно - знае си, че съдът ще се смили, защото е социално слаб, освидетелстван от ТЕЛК, информира Колев. Затова заловеният на местонарушението бракониер се държал нагло с инспекторите в нощта на 5 февруари. Впрочем, при повторна проверка на следващия ден служители на отдел „Рибарство и контрол” Габрово открили още мрежи...

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Държавност

Към началото

Следвай ни