„Пазителите на Габрово“ – атрактивно фитнес състезание на площад „Възраждане“ тази събота

Препоръчана! Pazitеlitе-na-Gabrovoo---atraktivno-fitnеs-sastеzaniе-na-ploshtad--Vazrazhdanее-tazi-sabota
Любка Тинчева, директор на Националния музей на образованието - Габрово, представя успешни музейно-педагогически практики пред учители от 12 общини в Пазарджик
Необичайно и изключително атрактивно състезание ще се проведе тази събота, 14 септември, на площад „Възраждане“.

Габрово е първата община домакин на спортното отборно съревнование „Пазителите“ . Организатори на проявата са Life Fitness Bulgaria и фитнес клуб „Transformers“ с подкрепата на Община Габрово.

Надпреварата „Пазителите на Габрово“ включва 10 физически предизвикателства. В нея ще вземат участие 10 отбора, съставени от петима състезатели на възраст над 18 години, сред които трябва да има минимум две дами.

Десетте атрактивни съревнования включват отборно дърпане на автомобил на 50 метра, дърпане на шейна Torque Tank, вдигания над глава и клекове с 10 кг Sandbag, прескачане на препятствия на един крак, гребане на тренажор с водно съпротивление, подскоци, фермерска разходка, хвърляне на медицинска топка, въртене на Upper Cycle GX, ходене с топка между коленете, каране на вентилаторно колело.

Само в първото препятствие ще участват всички петима играчи на отбора едновременно. След това всеки от тях ще преминава минава индивидуално през останалите 9 препятствия. Едва когато един участник премине финала, следващият ще може да стартира. Трасето ще се счита за завършено и хронометърът ще спре, когато и последният участник от отбора премине финала. Жребият и редът на преминаване на двойките ще бъдат определени с жребии преди началото на надпреварата. Състезанието е за време, като по трасето на площад „Възраждане“ ще се съревновават едновременно по два отбора.

Общият награден фонд на събитието е в размер на 8 хиляди лева. 6 000 ще си разделят първите три отбора в крайното подреждане, а още 2000 ще бъдат раздадени във вид на предметни награди от спонсорите на проявата.

Стартът за първите два отбора ще бъде даден в 10.30 часа в съботния ден. Закриването и награждаването е планирано за около 17.00.

Още информация за отделните упражнения може да намерите на страницата на събитието във Фейсбук.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото