По ОПPP са рехабилитирани 14,6 км от път II-44 Севлиево - Драгановци

Тази година са ремонтирани над 27 км от най-кратката връзка между София и Габрово

Повече...

Богомил Петков : "Промените в ЗУТ ще намалят сивия сектор в строителството"

Интервю с Богомил Петков – председател на областното представителство на Камарата на строителите в България

Повече...

Нанков не дели тунела под Шипка от пътя Русе-Велико Търново

Министър Николай Нанков разглежда строителството на автомагистралата Русе -Велико Търново заедно с изграждането на тунела под връх Шипка. Това стана ясно от съобщение на пресцентъра на подопечното му министерство на регионалното развитие и благоустройството му с дата 14 август т. г.

Повече...

Въведени в експлоатация новопостроени жилищни сгради и жилища в област Габрово през третото тримесечие на 2014 година

ТЕРИТОРИАЛНО СТАТИСТИЧЕСКО БЮРО – ГАБРОВО По предварителни данни на Националния статистически институт броят на въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради в област Габрово през третото тримесечие на 2014 г. е 15.

Повече...

Интерактивният музей очаква подкрепа за „Сграда на годината”

Интерактивният музей на индустрията има реалната възможност да спечели наградата на публиката в националния конкурс „Сграда на годината 2014“. Той е номиниран в категорията „Сгради - паметници на културата“.

Повече...

Тревненският кмет подписа договор за изработване на проект за общ устройствен план

Вчера тревненският кмет инж. Драгомир Николов подписа договор за изработване на проект за Общ устройствен план на община Трявна.

Повече...

Започва реализирането на проект за модернизиране интериора в ЦДГ “Детелина” - Дряново

30 893 лева, спечелени по проект на Национална програма “Модернизиране на материалната база в училище”, модул “Подобряване на училищната среда”, ще бъдат вложени в модернизиране интериора на Детска градина “Детелина”

Повече...

Хранова, Григоров и Костадинов символично получиха златен медал и купа за сградата на НТС

Сегашният областен управител Лиляна Хранова, заедно с предшествениците си Николай Григоров и Мариян Костадинов, получиха златен медал и и купа за първата в страната обществена сграда с вертикални фотоволтаици, съобщи от пресцентъра на Областната админи

Повече...

Пътят за Узана вече е готов

Завърши рехабилитацията на пътя Габрово - Узана, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. Участъци от третокласния път, които в града съвпадат с бул. „Трети март” и бул. „Никола Вапцаров”, са рехаби

Повече...