Откриват инвестиция от близо 11 млн. лева

Топ новина! Otkrivat-invstitsiya-ot-blizo-11-mln.-lva
Откриват инвестиция от близо 11 млн. лева

В сряда откриват инвестиция от близо 11 млн. лева в завода за производство на опаковки за козметичната индустрия, изграден от българо-израелското дружество „ЛС Тюбс“.

В сряда откриват инвестиция от близо 11 млн. лева в завода за производство на опаковки за козметичната индустрия, изграден от българо-израелското дружество „ЛС Тюбс“. Смесената компания между габровската „СТС пак холдинг“ и израелската „Лагеен тюбопласт“ беше създадена през миналата година. Още тогава в Северната Индустриална зона започна изграждането на предприятието. Инвестицията от близо 11 млн. лева ще бъде реализирана за три години, информира за вестника Николинка Хинкова, председател на Съвета на директорите на „ЛС Тюбс“.
Първият етап на инвестицията включва пускане в действие на автоматизирана производствена линия за производство на пластмасови туби. Тя се състои от екструдер, печатна машина, машина за леене на челата и за навиване на капачките.  Предприятието е оборудвано и с още две печатни машини. Произведените в „ЛС Тюбс“ туби са предназначени за козметичната, фармацефтичната, хранително-вкусовата, химическата индустрии.
В новата експортноориентирана компания вече са назначени 23 човека , а за три години се планира фирменият екип да достигне до 68 души. Планираният производствен капацитет е от 21, 5 млн. туби годишно. Изп.- директор на новата компания е Ноам Цуг от Израел.
На откриването на най-новата габровска инвестиция ще присъстват кмета на Габрово Таня Христова, областният управител Невена Петкова, представители на местната и държавната власт, бизнеспартьори. „За откриването на „ЛС Тюбс“ сме поканили всички, които в процеса на работа по изграждането на новото предприятие са ни оказвали своята активна подкрепа“, уточни инж. Хинкова.


Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото