От събота до 22 юли Габрово ще бъде баскетболния център на България

Топ новина! Kmet-t-Tanya-Hristova-privetstva-uchastnitsite-v-kampa
Кметът Таня Христова приветства участниците в кампа

Третото издание на International Basketball Camp Gabrovo 2018 откри в събота в Спортна зала „Орловец“ треньорът Елис Клифтън като заяви, че вече е работил с някои от децата, които участват в тазгодишния баскетболен лагер. „Най-важното е, че трябва да се забавлявате, да изпитвате удоволствие от играта и от това, че сте тук“- пожела на тазгодишните участици в кампа Елис Клифтън.

„Баскетболния камп се утвърждава като може би най-мащабното събитие в летния период, посветено на баскетбола и то не само и единствено в рамките на България, а привличащо състезатели от различни части на Европа, както и треньори, които отдавна са отдавна извън европейските рамки - заяви при откриването на спортното събитие в града кметът на Габрово Таня Христова. - Уважаеми бъдещи звезди, за нас е огромна чест да бъдете в Габрово и да прекарате следващите дни тук, в един формат, който освен че ще ви вдъхновява, ще ви състезава и ще ви подготвя да реализирате вашите мечти, ще ви даде възможност да създадете и много нови приятелства“. Таня Христова подчерта още, че „третото издание на Международния баскетболен камп не е в рамките на една седмица, нито на десет дни, а цели 14 дена. Освен това в рамките на тези две седмици ще се случат още три изключително важни събития с международно участие. Така че, със сигурност се надявам, че няма да скучаете. Вярвам, че ще успеете да се забавлявате и да откривате в себе си най-хубавото. Пожелавам ви винаги да оцелвате в коша и да не забравяте, че за да имате постижения трябва най-вече да бъдете екип и отбор. Пожелавам ви да бъдете усмихнати и винаги да носите в сърцата си спомен от Габрово“ - пожела
накрая тя на всички баскетболисти, участници в International Basketball Camp Gabrovo 2018.
  От своя страна Офелия Кънева, говорител по правата на детето в Евроазиатския съюз със седалище в Сингапур, приветства състезателите, треньорите и организаторите на кампа с думите: „За мен е чест да бъда тук. Днес вие стартирате като състезатели, но съм убедена, че в края на този камп ще си тръгнете като шампиони. Пожелавам на всеки един от вас със шампионския дух догодина да доведе по още един приятел, който да усети силата на победата, на екипния дух и дързостта да се състезаваш“.
През миналата година, във второто издание на International Basketball Camp Gabrovo 2017, взеха участие 332 деца от водещите баскетболни школи в страната, както и 40 треньори и доброволци, наставници от Чехия, Англия, САЩ, Молдова и България.
Акцентите на тазгодишния Международен баскетболен лагер са няколко. Традиционният вече турнир „Христо
Донков“ ще се проведе от 11 до 13 юли. Турнирът по streetball е предвиден за дните 14 и 15 юли. Тогава ще се проведе и BaskIN /разновидност на баскетбола, която дава възможност на хора в неравностойно положение да играят със състезатели без увреждания/. А от 14 до 16 юли  ще бъде турнира за Купата на Българската федерация по баскетбол на колички, като участие в него ще вземат четирите най-добри отбора в България.
Организаторите на International Basketball Camp Gabrovo 2018  планират повечето от събитията да се провеждат на открито, а за най - запалените фенове на баскетбола от Габрово се предвижда да бъде организиран вечерен мач на терена до блок Дунав между баскетболистите от лагера и любители на играта.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни