От понеделник децата тръгват на училище

Топ новина! Ot-16-mart-se-v-zobnovyavat-uchebnite-zanyatiya
От 16 март се възобновяват учебните занятия

От 16 март се възобновяват учебните занимания във всички училища, детски градини и ясли в цялата област.

Директорите на училищата, детските градини и ясли в Габрово са получили указания за работа и спазване на основни правила за възстановяване на нормалния учебен процес.
При започването на учебния процес детските градини и ясли ще ограничат достъпа на външни лица в сградите, включително и на родителите.
Децата ще минават на задължителен медицински филтър на входа, а тези с температура или други неразположения, ще бъдат връщани вкъщи. Служителите в детските заведения ще минават през същия контрол.
Указанията за превантивни действия и контрол са изпратени на всички учебни и детски заведения в областта, уточни Георги Маринов, началник на Регионалното управление на образованието.
"Проведохме среща с всички директори на всички училища детски градини на територията на Габрово и създадохме нужната организация за превантивна дейност, като се набляга на дезинфекцията и контрола по отношения на здравословното състояние на децата и персонала. Общината ще предостави на всяка една образователна институция електронен термометър, с който може да се измерва дистанционно температурата. Ще направим и сериозна дезинфекция, в детските ясли и детски градини няма да се допускат външни лица, дори родители.
Най-важното е да няма паника, да има спокойствие и всички да изпълняваме разпоредбите, за да върнем нормалния ритъм на живот, преди всичко спазвайки личната хигиена и избягване струпването на много хора на едно място", коментира кметът Таня Христова.
Доц. Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор, който инспектира предприетите мерки за ограничаване на заразата вчера в Габрово обяви: "Участвах в заседанието на областния щаб и установих, че в Габрово координацията е на много добро ниво. За мен е важно да видя какви трудности има по места, за да могат да ги имат в предвид всички други общини, ако се появи кризисна ситуация. Вашият опит е ценен за нас. Има няколко добри новини от тази гледна точка. Едната е спокойствието, с което работят колегите от здравната система, в болниците, няма страх, нито отказ. Те много бързо се в реорганизираха дейността си, за да не остава пациент без медицинска помощ, което е ключово важно. С коронавирус или без много хора са със заболявания, много хора се нуждаят от спешна помощ и трябва да ги лекуваме", каза д-р Кунчев.
От Габрово и Плевен са изпратени общо 60 проби на контактни с положителните пациенти, чиито резултати ще разберем днес. 75-годишната жена с коронавирус е получила белодробен излив и е подложена на спешна оперативна интервенция в габровската болница. Медицинската сестра с положителна проба няма симптоми на заболяване.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото