“От дума на дума, от песен на песен” - за тринайсти път в Дряново

14 самодейни колектива от цялата страна се събраха за тринадесети
“От дума на дума, от песен на
14 самодейни колектива от цялата страна се събраха за тринадесети път в Дряново на Националния събор на пенсионерите „От дума на дума, от песен на песен”, който се организира от Община Дряново и Културния клуб на пенсионера „Колю Фичето”.

Началото на културното събитие за хората от третата възраст е поставено през 2001 година по инициатива на тогавашното ръководство на пенсионерски клуб и започва да се провежда в района на Дряновския манастир. През следващите години проявата се утвърждава като една добра традиция, в организацията на която се включва и Общината. Участниците в тазгодишното издание  се надпяваха, наддумваха и изявяваха своите таланти на голямата сцена на НЧ „Развитие-1869”.
Събора откриха домакините от Дамски състав „Стринавско ехо” при НЧ „Развитие-1869“ и Клуб на пенсионера „Колю Фичето”, с художествен ръководител Марийка Тумбалова. В програмата участваха още няколко състава от Дряновска община: камерна група за народна музика „Болярско настроение” при НЧ „Надежда-1925” в с. Туркинча, Дамска вокална група „Росна китка” и Дамска вокална група „Орхидея” към регионална организация на слепите в Дряново, Група за изворен фолклор при НЧ „Христо Ботев - 1894” - с. Гостилица, Група за музикотерапия към Дневен център за възрастни хора в Дряново, както и  представители на пенсионерските клубове от с. Горни Домлян (община Карлово), гр. Попово, гр. Шумен, с. Градище (община Шумен), с. Вардим (община Свищов), с. Бряговица (община Стражица), с. Горски Долен Тръмбеш (община Горна Оряховица), състав към НЧ „Пеньо Пенев”, с. Добромирка (община Севлиево) и др.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото