Остават две седмици до началото на Gabrovo Game Jam

uploads/news_imgs/20170121_Gabrovo_GJ_218_940x627.jpg
Остават две седмици до началото на Gabrovo Game Jam

В дните 26 - 28 януари Музеят ще събере на едно място програмисти, художници, аниматори, писатели, любители на настолните и компютърни игри. Обединени в отбори, те ще трябва да разработят компютърна или настолна игра до ниво прототип, след което да я качат в платформата на Globаl Game Jam.

Всяка година в края на януари се провежда най-голямото световно състезание за разработка на компютърни игри - Globаl Game Jam (www.globalgamejam.org). И тази година Габрово ще бъде част от това интересно и популярно събитие. Основен организатор и домакин e Домът на хумора и сатирата, а събитието отново е подкрепено от местния бизнес и партньори и ще бъде открито в 17.00 часа на 26 януари (петък).
В дните 26 - 28 януари Музеят ще събере на едно място програмисти, художници, аниматори, писатели, любители на настолните и компютърни игри. Обединени в отбори, те ще трябва да разработят компютърна или настолна игра до ниво прототип, след което да я качат в платформата на Globаl Game Jam. На местно ниво игрите ще бъдат оценени от жури в състав: Маргарита Доровска – директор на Дома на хумора и сатирата, д-р Светослав Косев – заместник-декан във Факултета по изобразително изкуство към Великотърновския университет, д-р Божидар Станчев – експерт по тoпология на 3D модели, преподавател в Шуменския университет. Оценяването ще става по стандартни критерии, а това, което ще търси журито и ще донесе бонус точки на отборите, са сюжети и персонажи в игрите, близки до Габрово и габровци – находчиви и пестеливи, предприемчиви, с много чувство за хумор, както и присъствието на отличителни символи на града.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни