Осигурен е финансов ресурс за всичките 36 сгради, одобрени за саниране през 2015 г.

<p>Община Габрово получи потвърждение за наличие на необходимия финансов ресурс
Осигурен е финансов ресурс за

Община Габрово получи потвърждение за наличие на необходимия финансов ресурс за саниране на сградите, които бяха одобрени през 2015 г. за финансиране по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради (НПЕЕМЖС).

Тогава в Габрово бяха сключени 36 договора за целево финансиране на сгради, а една сграда бе прехвърлена за изпълнение от проект „Енергийно обновяване на българските домове” по ОП „Регионално развитие” 2007-2013 г. към Националната програма.
Към момента строителството по три от сградите е приключено и те са въведени в експлоатация, а други 7 блока предстои да бъдат завършени през месец април. Още 9 блока са в процес на изпълнение, а за 18 вече са избрани фирмите изпълнители и предстои строителство.
Интересът към Програмата се увеличава, като към началото на месец март са подадени 186 заявления за финансова помощ и са сключени 162 договора между Община Габрово и сдружения на собствениците (СС).
В подкрепа и улесняване на проследяването на целия процес, за гражданите на Габрово бе създадено ГИС приложение за НПЕЕМЖС, чрез което те могат да проследяват промяната в статуса на сградите, включени в програмата –

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото