Охранител хвана сериен крадец, сеирджии само зяпаха

Ohranitеl hvana sеriеn kradеts, sеirdzhii samo zyapaha
001.JPG

В събота вечерта охранител в един от големите магазини в Габрово хвана млад мъж, който се опитваше да се измъкне със сак с крадени бутилки алкохол. Догони го навън в тъмното и го хвана за якето. Трябваше да чака полицията. Никой не му помогна, с изключение на един мъж, който обаче остави впечатление, че се колебае коя страна да подкрепи. Доста мъже сеирджии само гледаха, после си сядаха в колите и си тръгваха, без да ги е еня какво може да се случи в тъмното с охранителя и ония двамата. Чува

В събота вечерта охранител в един от големите магазини в Габрово хвана млад мъж, който се опитваше да се измъкне със сак с крадени бутилки алкохол. Догони го навън в тъмното и го хвана за якето. Трябваше да чака полицията. Никой не му помогна, с изключение на един мъж, който обаче остави впечатление, че се колебае коя страна да подкрепи.

Доста мъже сеирджии само гледаха, после си сядаха в колите и си тръгваха, без да ги е еня какво може да се случи в тъмното с охранителя и ония двамата. Чуваше се как охранителят пита крадеца къде му е касовата бележка, а оня казваше, че уискито е от друг магазин и че няма такава. Пак се сдърпаха, задържаният пак направи опит да се измъкне.

Не ми беше работа, но и аз отидох при тримата мъже и попитах охранителя има ли нужда от помощ. „Звъни на полицията!“, беше отговорът. Позвъних в дежурната част и помолих да дойдат пред магазина. Крадецът и другият мъж чуха и нещата се развиха бързо. „Махнете се, оставете ме!“, крещеше крадецът, после набута в ръцете на охранителя сака с краденото и побегна.

Оказа се, че същият този мъж (той сам го спомена, докато охранителят го държеше) е свързан с една от големите габровски трагедии от последните дни. Но, явно, толкова се бе „опечалил“, че бе отишъл пак да краде, и то за втори път тази седмица. Заради следствени тайни, доказвания на обвинения и прочие спънки пред пишещите, ще спестя уточненията по тази трагедия.

&emspПолицейската патрулка пристигна... Крадецът вече го нямаше, но камерите показаха лицето му. И тогава стана ясно, от разказа на охранителя, че само 2-3 дни преди това същият апаш пак е бил в магазина и пак е откраднал, тогава успешно, скъпо уиски. Придружавала го жената, с която живеел. Той взел уискито, а тя откраднала бутилка с друго скъпо питие - „Бейлиз“.

Същото питие беше откраднал и сега, плюс две бутилки уиски „Балантай“. Явно поддържат стандарт. Де с такова старание да ценяха човешкия живот и да се грижеха за сигурността на близките си.

В заключение Полицията напомни на охранителя, че шефовете му трябва да се задействат и да подадат писмена жалба в ОД МВР-Габрово. Доколкото стана ясно, това вече е направено и поне този сериен крадец ще бъде озаптен. А може би не...

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Закон и ред

Към началото

Следвай ни