ОФК „Янтра“ (Габрово) представи три нови попълнения за предстоящия сезон във Втора професионална футболна лига.

Водеща! Trimata-novi-futbolisti-na--Yantra-
Тримата нови футболисти на "Янтра"

ПФК „Берое“ (Стара Загора) преотстъпва на габровския тим полузащитника Стоян Иванов и вратаря Иван Гошев.

19-годишният Стоян Иванов има зад гърба си 7 мача за "Берое" в Първа професионална лига и 12 мача за Спартак (Варна) във Втора лига. От 7-годишен е в школата на Берое (Стара Загора), викан е и в юношеските национални гарнитури. „Харесва ми това, което се прави в "Янтра". Виждам, че в отбора има доста млади момчета, има и някои по-опитни играчи. Надявам се да се получи една добра сплав и да бъдем добър отбор във Втора лига. Моят стремеж е да продължа да се изграждам, да трупам повече мачове и опит в професионалния футбол и да помогна както на "Янтра", така и на себе си“, сподели младокът.

192 сантиметровият Иван Гошев, който вчера отпразнува своя 20-ти рожден ден, е преминал през детско-юношеските школи на "Ботев" (Пловдив), "Литекс" (Ловеч) и "Берое" (Стара Загора). Попадал е в полезрението на селекционерите на юношеските национални гарнитури. През декември направи своя дебют в Първа професионална лига, при гостуването на "Берое" на "Ботев" в Пловдив. „Идвам, за да се опитам да помогна на Янтра да постигне целите си, а аз съответно да продължа да се развивам като вратар и да трупам опит в мъжкия футбол. Възможността да работя с доказано име в българския футбол като Петко Петков е един страхотен плюс за мен и ще ми помогне да израсна. Проектът на "Янтра" ми допада. Виждам, че има организация в клуба, налагат се млади момчета и вярвам, че ни предстоят хубави неща заедно“, каза младият страж.

Третото ново попълнение е десният бек Илиян Попов. Той има роднинска връзка с Габрово – неговата леля и чичо живеят тук. Илиян е на 22 години. Юноша е на „Левски“ и е печелил Купата на БФС с юношеските гарнитури на „сините“. Изиграл е и 9 срещи с екипа на националния отбор на България до 17 години. Има 2 мача в Първа професионална лига за отбора на „Витоша“ (Бистрица) и 31 изиграни срещи за тима на „Струмска слава“ (Радомир) във Втора лига.

„Насяно съм с новия проект, който се създава тук и с условията. Вярвам, че всичко ще бъде добре, а аз от своя страна ще се раздавам максимално на терена. Искам да трупам опит с повече мачове в професионалния футбол, да помогна на „Янтра“ с каквото мога, да помогна и на себе си – да продължа да се развивам“, каза Илиян.

Тримата ще дебютират за отбора на „Янтра“ в събота, в първата контролна среща от лятната подготовка. Габровският тим ще гостува на „Литекс“. Мачът ще се играе на официалния стадион в Ловеч от 18 часа.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни