Обвиненият в убийство Тунджай действал из големите градове

Obvineniyat-v-ubiistvo-Tundzhai-deistval-iz-golemite-gradove
Обвиненият в убийство Тунджай действал из големите градове

Севлиевските криминалисти с повечко стаж отлично помнят 24-годишният Тунджай К., който беше задържан за убийство в София. Той е роден и живял в Севлиево, но по думите на полицаи, много-много те се задържал тук.

След последното си пребиваване в затвора пристигнал в Севлиево да си оправи документите и заявил пред полицаи, че „изчезва в София“

Севлиевските криминалисти с повечко стаж отлично помнят 24-годишният Тунджай К., който беше задържан за убийство в София. Той е роден и живял в Севлиево, но по думите на полицаи, много-много те се задържал тук. Влечели го големите градове, столицата, където извършил престъпленията си. Въпреки че е едва 24-годишен Тунджай вече има шест присъди. В севлиевската полиция е привикван пак за кражба, припомниха си опитни криминалисти. Тогава обаче не се доказало негово участие. Малко след последното си излизане от затвора пак се появил в Севлиево, да оправи документите си в полицията, и тогава заявил, че „изчезва в София“. В момента тук не са останали и негови роднини, допълниха от севлиевската полиция.
За севлиевеца Тунджай заговориха усилено медиите след 22 май т. г. , когато столични полицаи го задържаха като заподозрян в убийството, извършено два дни преди това в ЖК „Люлин“.
От пресцентъра на МВР уточниха: “Криминалисти от СДВР започнали разследване по сигнал за грабеж, постъпил в полицията на 20 май. Около 3.00 часа през нощта, близо до блок в ж.к. „Люлин 1“, 40-годишна жена била ударена по главата от непознат, който отнел от нея дамска чанта с лични документи, около 80 лева, към 12 г златни накити, банкови карти и мобилен телефон. Пострадалата била настанена за лечение в болнично заведение с комоцио, охлузвания и две счупени ребра, където на следващия ден починала.
В рамките на образуваното досъдебно производство разследващи предприели оперативни действия и на 22 май е задържан извършителят на завършилия фатално грабеж – Т.К. /24 г./ от Севлиево, криминално проявен и осъждан за грабеж.“
След изтичане на 24-часовата полицейска мярка, с постановление на прокурор от Софийската градска прокуратура, на Тунджай бе наложена мярка за задържане до 72 часа, а после бе отведен в съда по искането за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“.
И тук Тунджай, по думите на столични журналисти, опитал да се изкара самият той жертва. Въпреки че у него бил намерен синджирът на жертвата, той твърдял, че е направил самопризнания защото полицаите „два дена го били, за да признае, че той е убиецът. „Насила ме вързаха и ми късаха косми от косата“, говореше рецидивистът.
С жертвата си той е бил изключително жесток. „... брутален човек, който не зачита човешкия живот“, заяви по БНТ главният секретар на МВР Младен Маринов. Тунджай не удрял жената само да й вземе чантата, той я пребил до смърт. Тя била откарана в болница със счупени ребра и тежка черепно-мозъчна травма, където починала от тежките травми.
Както споменахме досега Тунджай е осъждан шест пъти - за кражба, грабеж, опит за убийство и закана с убийство. Наръгал с нож човек в гърдите и раненият оцелял, само защото бил откаран навреме от Бърза помощ. През юли м.г. севлиевецът излязъл на свобода. Нямало данни някога да е работил някаква работа. Харчел всичко за дрехи и хубав живот. Напуснал България и се завърнал дни преди да пребие жената в „Люлин“. Има сведения, че преди убийството изгубил в казино и му трябвали пари.
Съдът го остави за постоянно в ареста. Работата по досъдебното производство продължава – Тунджай ще бъде съден за убийство. От прокуратурата казаха, че ще искат наказанието му е да е доживотна присъда, без право на замяна.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Закон и ред

Към началото