Община Габрово: Поройният дъжд и битови отпадъци причиниха наводняването на улици

Топ новина! Obshtina-Gabrovo:-Poroyniyat-dazhd-i-bitovi-otpadatsi-prichiniha-navodnyavanto-na-ulitsi
Община Габрово: Поройният дъжд и битови отпадъци причиниха наводняването на улици
В крайните квартали на града, проблем за проводимостта на речните корита създават големи количества добита и попаднала във водния поток дървесина. Затлачените дерета и речни участъци вече са почистени, извършва се оглед на критичната инфраструктура.

 В крайните квартали на града, проблем за проводимостта на речните корита създават големи количества добита и попаднала във водния поток дървесина.
 Затлачените дерета и речни участъци вече са почистени, извършва се оглед на критичната инфраструктура. Водостоците, деретата и критичните участници от реките на територията на общината са под непрекъснато наблюдение и контрол.
 Безотговорното отношение и поведение на хората, които изхвърлят нерегламентирано отпадъци, не за пръв път създава предпоставки за наводнения в Габрово. В тази връзка, Община Габрово напомня, че съгласно Наредбата за чистотата в Габровската община е забранено замърсяването с отпадъци на поречията на реки, долове и обществени места в регулацията и извън нея на селищата в общината. Нарушителите се наказват с глоба до 1000 лв. - за физически лица, а за еднолични търговци и юридически лица – с имуществени санкции в размер до 10 000 лв.
 От началото на месец юли дъждовните дни в Габрово са 20. Средната годишна норма на валежите за град Габрово е около 640 л/кв.м. От началото на годината до края на месец юли 2018 г. падналите количества дъжд в града са близо 600 л/кв.м., като само за месеците юни и юли количествата надвишават 300 л/кв.м., сочат данните на общинската метеорологична станция.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото