Обновиха сградата на Община Дряново и централната зелена зона с 1 791 900 лева по Програма за развитие на селските региони

Кметът д-р Иван Николов и неговият заместник Даниела Енчева срязаха
Обновиха сградата на Община Др
Кметът д-р Иван Николов и неговият заместник Даниела Енчева срязаха лентата на реновираната сграда на Община Дряново и централната градска зелена зона. Вложените средства са в общ размер от 1 791 900 лева.

Сградата на Община Дряново е обновена по проект „Красива България“ на МТСП на стойност 137 729 лв. Извършените строително-ремонтни дейности са свързани с демонтаж на старата дограма и монтаж на нова, поставяне на топлоизолация, изработване на дървена облицовка по фасадата, както и декоративна каменна облицовка. Освен това е извършен монтаж на корнизи, направена е тонирана драскана пастообразна мазилка, монтирани са подулучни поли, улуци, водосточни тръби, есове и водосточни казанчета от пластифицирана ламарина с РVС покритие.
Вложените в реконструкцията на централната градска зелена зона на Дряново средства са в размер на 1 664 171 лв. Финансирането е по проект от Програмата за развитие на селските райони, мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места“. Проектът за централната зелена зона на Дряново е разработен от архитектурно студио „Матис“ с ръководител Матея Савов. По проекта е извършена цялостна реконструкция на централната градска зелена зона в общинския център, т. е. участък от пешеходната зона - Ларгото, където са съсредоточени сгради за административно, културно и обществено обслужване, парковите пространства около Лятното кино, както и парковете към СОУ „Максим Райкович” и сградата на бившия Техникум по икономика. Общата площ на интервенцията е 17,175 дка.
Дейностите по проекта са подмяна на амортизираните настилки с по-съвременни материали и художественото им разнообразяване и оформление, облагородяване очертанията на зелените масиви, запазвайки оптимално съществуваща едроразмерна декоративна растителност в тях, интегрирайки ги естетически с рисунка на настилката, изработка на изцяло нова техническа и художествена концепция за водните съоръжения (фонтани, естакади и др.) и превръщането им в привлекателен акцент на централната градска част; препроектиране на подпорните стени, парапетите и стълбищните рамена в частта от ул. „Шипка” до СОУ „М. Райкович” и бившия Техникум по икономика; подмяна на старите с нови детски съоръжения, сертифицирани по европейските норми за безопасност; разполагане на необходимата паркова мебелировка и осветление; осигуряване на всеобща достъпност с помощта на рампи и асансьори за инвалидни и детски колички; озеленяване, отчитащо съществуващите климатични, почвени и растителни дадености, допълващо и подчертаващо околната среда и новопроектираната инженерна инфраструктура и др. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото