Областният управител присъства на откриването на новата учебна година в ОУ „Ран Босилек“ – Габрово

Водеща! Oblastniiat-upravitеl-prisastva-na-otkrivanеto-na-novata-uchеbna-godina-v-OU--Ran-Bosilеkk---Gabrovo
nova-ucebna-godina-2-16-09-19.jpg
Пъстра палитра от изпълнения огласиха двора на училището, където се бяха събрали малки, големи и още по – големи „патиланци“.

Именно да запазят патиланския дух, пожела на своите възпитаници директорът Нина Митева.

Областният управител се обърна с приветствие първо към най – малките, които днес за първи път ще чуят училищния звънец и им пожела с нетърпение да разгръщат всяка следваща страница от своята приказка. На учениците пожела свобода, защото само когато човек е свободен в мислите си, само тогава може да се изкачва по стълбата на живота, която ще го отведе до желаното място. „Пътят не е лесен! Понякога ще се връщате назад, ще падате, ще се отказвате и после отново ще тръгвате, но винаги гледайте нагоре към върха и светлината. Пожелавам Ви да имате една прекрасна и емоционална година, в края на която да казвате с радост – това е моето училище и аз винаги ще се връщам тук…“ – допълни още Невена Петкова. В своето приветствие тя подчерта, че училището днес не е онова учебно – възпитателно заведение, в което процесът на усвояването на знания от учебниците е едностранен. Училището днес е вдъхновение, развитие, откритие на потенциала, скрит във всеки един от нас, училището е приятелство и споделяне на опит. „Много са дейностите, които държавата и местната власт реализираме, за да бъдат училищата съвременни, удобни, красиви. Но по – голямата задача и отговорност пред всички е да инвестираме в нашите деца - в тяхната образованост и умения. Това е бъдещето на всяко едно населено място, бъдещето на страната ни.“ – каза още Петкова и се обърна към учителите и родителите с думите: „Днес, аз няма да поставя разлика помежду ни, защото всички ние сме учители за нашите деца. Учителят не е само педагог. Учителят е във всеки един от нас и всички ние трябва да даряваме своите знания, опит, време, да вдъхновяваме и да носим мъдрост за децата ни. Нека бъдем добри учители за нашите деца, да бъдем заедно, да ги подкрепяме, за да могат да посрещат уверено предизвикателствата на бъдещето, вдъхновени от ярките постижения на миналото!“

След официалната част училищният звънец даде старт на Новата учебна година. Пъстри, нови и весели учебни стаи очакваха своите ученици, а преподавателите бяха подготвили по нещо лично за всеки един. Вълнение и нетърпение се четяха по лицата на учениците, за които директорът сподели, че са изключително талантливи и ученолюбиви. „Създадена е добра връзка между ученици, учители и родители, приятели сме, но и има създадени правила в училище, които всички спазват.“ – допълни още Нина Митева, която с радост разказа за проектите, които предстоят да се реализират и за идеите училищният двор да се превърне в едно прекрасно зелено пространство с отделни кътове за четене, отдих и тихи игри. Началото на това начинание вече е поставено с новите арт – пейки, които представляват отворени книги с приказки, а в днешния празничен ден безспорно бяха една от атракциите, с които всички искаха да се снимат.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото

Следвай ни