НП „Централен Балкан" отличи учaстници в конкурс за детска рисунка,

Препоръчана! NP-Tsntraln-Balkan-otlichi-uchastnitsi-v-konkurs-za-dtska-risunka,-
НП „Централен Балкан" отличи учaстници в конкурс за детска рисунка,
Експерти от дирекцията на Националния парк „Централен Балкан“ връчиха награди на участниците в Националния конкурс за детска рисунка „Наследници на Дечко Узунов“. Награждаването се състоя в Националното училище за пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“ в Казанлък, организатор на конкурса.

сред тях е и Вяра Пенчева – известната малка художничка от Габрово

Експерти от дирекцията на Националния парк „Централен Балкан“ връчиха награди на участниците в Националния конкурс за детска рисунка „Наследници на Дечко Узунов“. Награждаването се състоя в Националното училище за пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“ в Казанлък, организатор на конкурса. Отличените художници са Ева Георгиева, ученичка в ОУ „Чудомир“ - Казанлък, Радослав Йорданов - Народно читалище „Възраждане 1928“ - София, София Матеева от Общински детски комплекс „Св. Иван Рилски“- Казанлък и Вяра Пенчева от СУ „Райчо Каролев“ - Габрово.
Националният конкурс се провежда за единадесети път, а дирекцията на парка връчва отличия за втора поредна година. Сътрудничеството на дирекцията и художественото училище е основано на идеята да превърне изкуството в посланик на парка и продължава вече 20 години. Училището за пластични изкуства и дизайн е носител на Сертификат за асоциирано училище към ЮНЕСКО.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото

Следвай ни