НМО представи „музея като образователна среда” в Пазарджик

NMO prеdstavi „muzеya kato obrazovatеlna srеda” v Pazardzhik
Любка Тинчева, директор на Националния музей на образованието - Габрово, представя успешни музейно-педагогически практики пред учители от 12 общини в Пазарджик
На 3 септември Националният музей на образованието – Габрово представи възможностите за ползване на съхраненото културно наследство в образователния процес пред педагогическата колегия в Пазарджик.

Това стана на съвещание, организирано от Регионалното управление на образованието – Пазарджик, с участието на учители по История и цивилизации, География и икономика, Философия и Религия от 12 общини в областта.

По традиция преди началото на новата учебна година РУО – Пазарджик кани за участие в септемврийските съвещания институции и личности, които могат да бъдат полезни в работата на педагогическата колегия.

Поканата към музея е отправена от Ваня Апостолова – старши експерт, която сподели пред участниците, че през миналата учебна година най-много училища от Пазарджик са участвали в Националната програма на МОН „Осигуряване на съвременна образователна среда” и сега интересът отново е голям.

Националният музей на образованието две поредни години е бенефициент по Програмата.

Любка Тинчева, директор на НМО, и Красимира Христова, уредник „Връзки с образователни институции”, направиха презентация на тема „Добри музейно-педагогически практики. Взаимодействието училище-музей в НМО”.

Учителите се запознаха с възможностите да се обогатява, надгражда и мотивира познанието на учениците в пряк досег с движимите културни ценности. Представителите на НМО показаха успешно реализирани музейно-педагогически практики чрез изполване на богатия музеен фонд, постоянната експозиция, музейните възстановки, мобилните изложби, залата с интерактивен дисплей, мултимедийните помагала, образователните програми и опита на музейните специалисти.

Националният музей на образованието е единственият специализиран музей в страната, който опазва и представя културните ценности, свързани с просветното ни минало, и има задачата да стимулира връзката между музейната и училищна общност.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни