Румен Стоичков, дългогодишен водещ на "Нощен хоризонт": Предаването е магия от гласове

    Журналистът Румен Стоичков, дългогодишен водещ на предаването „Нощен хоризонт“ на БНР, гостува с най-новата си книга „Звуците на нощта“ на 26 юни по покана на Регионална библиотека „Априлов - Палаузов“ - Габрово.

Литературно четене на Владимир Левчев в ХГ „Христо Цокев"

    Представяне на стихосбирките „Рецитал край каменната маса“ и „Смъртта и Бог“ с картини на Дора Бонева на 28 юни 2024 г. от 17.30 ч. в ХГ „Христо Цокев“

„Алея на книгата" стартира утре със сатирата на Михаил Вешим

Най­-мащабното пътуващо книжно изложение „Алея на книгата“ стартира утре в 17:30 ч в зеления двор на Интерактивен музей на индустрията.

Симеон Колев представя нова книга в Габрово

Това е втори наръчник как да се употребява и експлоатира мъжа

Днес поетесата Добрина Симова представя новата си книга "Омагьосване" в читалище "Априлов - Палаузов"

Поетесата Добрина Симова кани всички на среща - представяне на новата й книга "ОМАГЬОСВАНЕ", днес, 5 декември, от 17.00 часа в Хоровата зала на читалище "Априлов - Палаузов"

Среща с поетесата Петя Цонева - носител на Априловска награда, на 14 декември

Петя Цонева е университетски преподавател – доцент  по английска литература във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. 

Носител на Априловска награда за цялостно творчество е поетесата Мария Шандуркова получи за цялостно творчество

В Деня на народните будители тържествено бяха връчени Априловските награди за литература за 2023 г. в ХГ „Христо Цокев“ Габрово.

Животът на бездомника в нова книга на Христо Стоянов

    На 19 май  във фоайето на зала „Възраждане“ на среща разговор бе представена най-новата книга на Христо Стоянов „Докато плъховете правят любов“. 

Мартин Иванов с „Малахитовата гора" в "Христо Цокев"

Как да се „загубим“ в гората за да намерим пътя към себе си.

Премиера на сборника с творби на деца „Мечтатели”

Сборникът с творчество на децата от Школа по твореско писане бе представен на 2 февруари.

Творчеството на Христо Мандев - палитра от жанрове

При голям интерес литературното творчеството на Христо Мандев, подкрепено с документална ретроспективна изложба и видеопрожекция на природни забележителности, заснети по време на туристически прояви в България, бе представено на 2 декември в Националния музей на образованието.

Владимир Джераси: Габрово е силно развит промишлен район, туризмът остава на второ място, носи по-малко приходи

Община Габрово и Сдружение „Екологично развитие на местните общности“ организираха публичното обсъждане на резултатите от направените до момента проучвания за формиране на конкурентна идентичност на туристическия продукт на Община Габрово, в изпълнение на Стратегия за устойчиво развитие на туризма в община Габрово 2021 - 2027.

Представиха дебютната книга на Лъчезар Ангелов

Една дебютна книга - разкази „Разминавания по еднопосочни улици“ на Лъчезар Ангелов, която описва „вътрешния свят на една малка част от моето поколение“ събра приятели и почитатели на словото на представянето й на 11 ноември в Националния музей на образованието.

Румен Стоичков пристига с "Полъх от дълбините" в Трявна

Румен Стоичков, наричан още Гласът на "Нощен хоризонт" заради дългогодишните му изяви в това емблематично предаване на БНР, утре в Трявна ще представи своята книга “Полъх от дълбините”.

Христина Панджаридис гостува с„Ферма за калинки” и „Малко любов”

Христина Панджаридис гостува в РБ „Априлов-Палаузов” – Габрово с новите си психологически романи „Ферма за калинки” и „Малко любов”

Писателят Стоян Цонев стана почетен гражданин на Лясковец на Петровден

Известният писател Стоян Цонев, който повече от половин век живее и твори в Трявна, стана почетен гражданин на Лясковец.

Вторият Шекспир в света

На 31 януари се навършват 82 години от рождението на Радко Радков - почетен гражданин на Габрово, когото нарекоха Втория Шекспир в света

Две отличия от национални литературни конкурси за поетесата от Севлиево Христина Борисова

Наскоро приключиха два национални литературни конкурса с утвърдено място в литературния живот и призвани да събират поетичните търсения на автори от цялата страна.

Молекулите на Калоян Христов са онова скрито, тихо, тайно състояние на духовното

Премира на поетичната книга “Солени молекули” на Калоян Христов се състоя в Габрово.

„Познатият непознат Марко Тотев“ представят в Националния музей на образованието

Представяне на книгата „Познатият непознат Марко Тотев“ и среща с авторката Катя Митова – Ганева ще се състои на 15 юли от 17 часа в Националния музей на образованието.

Валентина Радинска: „Поезията на хората от „Тетрадката” е едно възрожденско дело, което трябва да продължи”

Валентина Радинска, поет, есеист, журналист, преводач от руски език на стихове на А. С. Пушкин, Марина Цветаева, Анна Ахматова, Бела Ахмадулина и др.

„Разказвачът“ гостува в Габрово

На 24 януари 2020 година в залата за срещи и събития на РБ „Априлов-Палаузов“ в Габрово проф. Сава Василев от ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“ се срещна с габровци и представи своята нова белетристична книга-триптих „Разказвачът“.

Представяне на издание „В помощ на библиотекаря“, предназначено за библиотечни специалисти, работещи в общински и читалищни библиотеки

На 1 август 2019 г. от 10.00 часа в РБ „Априлов – Палаузов“ Габрово се проведе работна среща със секретари и библиотекари от Габровска, Дряновска и Тревненска общини.

Поетът Ивайло Диманов гостува в Габрово и Севлиево

След успешно представяне в Бургас, Ямбол и Стара Загора, новата книга на Ивайло Диманов „Концерт за славей” продължава своето турне.

Ники Комедвенска за първи път в Габрово

Поетична среща-разговор под мотото „Наказвам те, човеко, с обич!”


Следвай ни