Национален конкурс „Създаваме заедно“ обявиха галерия „Видима“ и „Идеал Стандарт-Видима“ АД

Natsionalеn-konkurs--Sazdavamе-zaеdnoo-obbaviha-galеriia--Vidimaa-i--Idеal-Standart-Vidimaa-AD
Nazionalen-konkurs-ISI.jpg
Национален конкурс за живопис „85 години Идеал Стандарт-Видима“ под надслов „Създаваме заедно“ обявиха галерия „Видима“ и „Идеал Стандарт-Видима“ АД по повод отбелязването на 85 година от основаването на севлиевската компания, информира за вестника управителят на галерията Сава Христов.

Той обясни още, че организацията на мащабната проява ще се извърши с подкрепата на Градската художествена галерия „Асен и Илия Пейкови“ в Севлиево, чийто директор е художикът Васко Василев и Съюза на българските художници с председател Любен Генов. Журирането на творбите, които ще постъпят за участие ва Националната изложба конкурс „85 години Идеал Стандарт-Видима“ ще бъдат определени от петчленно жури в състав Сава Христов, Васко Василев, Любен Геном, Николина Джановска – преподавате в катедра „Графика“ на Факултета по изобразително изкуство към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и Райна Дамяни – изкуствовед.

Националната изложба „85 години „Идеал Стандарт-Видима“ ще бъде показана в залата за модерно и съвременно българско изкуство „Арт Зона“, собственост на „Идеал Стандарт-Видима“ АД, а нейното откриване ще бъде на 10 декември т.г. Желаещите да се включат във форума трябва да заявят своето участие до 30 септември 2019 г., към което да приложат и снимка на своята творба, която ще бъде нужна при журирането, подбора на участниците, както и за създаването на албум от проявата. Журирането на постъпилите творби, както и предварителната им селекция ще бъде от 1-ви до 10-ти октомври, като за изложбата ще бъдат подбрани 85 творби на 85 автора.

Осигуреният награденн фонд за проявата е от 4 500 лева. Голямата награда за живопис е 2000 лева и самостоятелна изложба в галерия „Видима“ в рамките на сезон 2020/21 г.; Вторта награда е 1000 лева и самостоятелна изложба в галерия „Видима в рамките на сезон 2020/21 г.; Трета награда за живопис – 1 000 лв. и самостоятелна изложба в галерия „Видима“ в рамките на сезон 2020/21 г., както и награда живопис от 500 лева за млад автор и възможност за самостоятелна изложба в галерия „Видима“ в рамките на сезон 2020/21 г. Успоредно с това всички автори, които се включат в Националната изложба конкурс ще получат почетен диплом и сертификат за участие „85 години Идеал Стандарт-Видима“, както и албуми от проявата.

Организаторите уточняват, че паричнинте награди са със силата на откупка, а наградените творби ще бъдат включени във фонда за съвременно изобразително изкуство на галерия „Видима“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото