МВР-шеф похвали полицията за разкритото двойно убийство в Богданчовци

MVR-shf-pohvali-politsiyata-za-razkritoto-dvoyno-ubiystvo-v-Bogdanchovtsi
МВР-шеф похвали полицията за разкритото двойно убийство в Богданчовци
РУЖА ЛЮБЕНОВА „Изрично искам да изведа на преден план един случай, по който габровската полиция се справи отлично – каза вчера пред журналисти зам.-главния секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев, който бе на посещение в Областната дирекция на МВР-Габрово. - Става дума за двойното убийство в село Богданчовци.

„Изрично искам да изведа на преден план един случай, по който габровската полиция се справи отлично – каза вчера пред журналисти зам.-главния секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев, който бе на посещение в Областната дирекция на МВР-Габрово. - Става дума за двойното убийство в село Богданчовци. Този неприятен акт беше разкрит в много кратки срокове и с изключителен професионализъм. Разкрит бе не само извършителят, но и поръчителят“.

Ще припомним, че след двуседмична упорита работа на полиция и прокуратура, на 24 август м. г., баха арестувани и обвинени Веселин И., съседът на убитото семейство Еленка и Илия С., както и дългогодишният му приятел Лъчезар П. Първият като подбудител, а вторият - че е застрелял семейството. Труповете на 61-годишната Еленка и 70-годишният й съпруг Илия бяха открити на 11 август т. г. под руините на изгорялата им къща в Богданчовци. Аутопсията показа, че съпрузите са били застреляни в сърцата, а впоследствие къщата им била запалена. Целта – убийството да се маскира като пожар, уж нещастен случай.

И всичко това – заради съседски кавги.

Вчера гл. комисар Георги Арабаджиев и заместник-директорът на ГДБОП ст. комисар Стоян Темелакиев присъстваха на отчета на ОД на МВР-Габрово. Тук бяха и областният управител на Габрово Невена Петкова и зам.-окръжният прокурор Жени Шикова.

Гл. комисар Арабаджиев постави положителна оценка и върху цялата дейност през 2017 г. на Областната дирекция на МВР в Габрово.

А според анализа, който бе представен пред медиите от директора на ОД на МВР-Габрово старши комисар Борислав Бончев разкриваемостта на престъпленията в областта за 2017-та е 63 % срещу 57,5 % разкриваемост през 2016-та. Той изнесе данни, че криминалните престъпления през миналата година са намалели с 13 % в сравнение с 2016-та. Кражбите също – с 20 % по-малко, с 40 са намалели телефонните измами. Броят на грабежите е 8, с 10 по-малко от предходната 2016-та година.

Известно подобрение бе отчетено и при пътния травматизъм - през миналата година убитите в катастрофи са с четирима души по-малко. С пет по-малко пък са тежките катастрофи.

Ст. комисар Бончев подчерта, че увеличение има, и то 7 пъти, по отношение на задържаните цигари без бандерол. Открити са общо 563 860 къса (или 28193 кутии), спрямо 87010 къса за 2016 г.

Нараснали са престъпленията, свързани с наркотици. През отчетния период е работено по такива 126 случаи, като са задържани 146 лица. Иззет е 1844,42 грама амфетамин, 16716,28 г марихуана и др.

На отчета на ОД на МВР-Габрово вчера присъстваха областният управител Невена Петкова и зам.-окръжният прокурор Жени Шикова.



На снимката вляво е ст. Комисар борислав Бончев, вдясно - гл. комисар Георги Арабаджиев

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Закон и ред

Към началото

Следвай ни