Музикален клуб "Весела" отново с награди "Виена" от Международния конкурс „Андрей Стоянов”

MK_Vesela.jpg
MK_Vesela.jpg
Инициатор на наградата и на конкурса е големият български пианист проф. д-р Ростислав Йовчев

Две пианистки от Музикален клуб „Весела” в Габрово – Невин Халил (6 години) и Полина Флориду (8 клас) станаха носители на първи награди и златни медали в своите възрастови групи. Те са носители и на специалните награди „Виена” от Международния клавирен конкурс „Андрей Стоянов” – София 2022.
Полина Флориду спечели и Специалната награда за изпълнение на творба от Александър Райчев.
Престижната награда „Виена” предоставя на децата изключителната възможност да изпитат една неповторима емоция, като свирят на европейска сцена.
С тази наистина „специална награда” досега са били удостоени осем деца, възпитаници на клавирния педагог Весела Пенева. Това се случва в четири поредни издания на конкурса „Андрей Стоянов”. Инициатор на наградата и на самия конкурс е големият български пианист проф. д-р Ростислав Йовчев, на чиято памет посветиха участието си тази година децата от Музикален клуб „Весела”. Те се представиха отлично, участвайки в конкуренцията на деца от музикалните училища в България и от чужбина.
Лорен Николова (3 клас), Делиа Георгиева (4 клас), Ай Хасегава (7 клас), Адриана Кънева (9 клас, един от носителите на награда „Виена” през 2018 г.) и Лилия Апостолова (11 клас) получиха вторите награди в своите възрастови групи и станаха носители на сребърни медали.
Международното жури на конкурса, с председател проф. д-р Евгения Симеонова от Музикалната академия в София, бе съставено от преподаватели в музикалните училища в София, Плевен и Русе, и представители от Америка и Австрия.
Журито връчи наградите на участниците и изрази възхищението си от представянето на малката, току-що навършила 6 години Невин Халил, която имаше честта да свири на Гала концерта на лауреатите от конкурса в Концертната зала на Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” в София.

 Невин Халил и Полина Флориду

Лорен Николова

Делиа Георгиева

Ай Хасегава

Адриана Кънева

Лилия Апостолова

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Култура

Към началото