Митко Тодоров тръгва за Италия в неделя

Топ новина! Mitko-Todorov-sche-igrae-za-kluba-na-archizate
Митко Тодоров ще играе за клуба на Арчизате
Един от най-талантливите състезатели на баскетболния "Чардафон" - Димитър Тодоров, тръгва в неделя за Италия.

Преди по-малко от месец Митака мина проби в третодивизионния "Изерния", хвана окото на треньорите, но до контракт не се стигна. Оказа се, че клубът търси състезател под 20 години, а габровецът ще навърши 21-а ден преди да хване самолета за Апенините - на 12 март. Едноседмичната сгляда бе организирана от "Di Biaso Agenzia", която се свърза с треньора на Тодоров - Антонио Станков. Спортните менъджъри си свършиха работата перфектно.

"Имаме удоволствието да Ви представим Димитър Тодоров, 189-сантиметров комбо гард от България, роден през 2011 г., който ще се представлява ексклюзивно в Италия от нашата агенция - все още може да се прочете на фейсбук страницата на "Di Biaso". - През сезон 2020/2021 Димитър игра за "Чардафон" в българската Втора лига с 13 точки и 7.2 борби средно на мач. През 2021/2022, пак в "Чардафон", показателите му са 7.6 точки и 4.6 борби на мач." Това, че шефовете на "Изерния" не са обърнали внимание на анонсираната рождена дата, породи в Тодоров обясними чувства - от ситуацията хем харесан, хем отхвърлен.
"Бях много надъхан и мисля, че се представих добре. Върнах се в България много разочарован. Бях решил до есента да не предприемам нищо. Но съдбата сякаш си знае работата - от Агенцията ми предложиха договор с друг клуб, при много по-добри условия. Обсъдихме ги и със Станков. Определено съм доволен и в неделя заминавам."
Димитър Тодоров ще защитава цветовете на третодивизионния "Валчерезио". Клубът представя Арчиза̀те - малко живописно градче в Северна Италия, провинция Варезе, регион Ломбардия. Наблизо е легендарното езеро Комо, както и швейцарското Лугано. На хвърлей камък е и "българското" Изео, прочуло се с "Плаващите кейове", сътворени от габровеца Христо Явашев - Кристо през 2016-та. Така че Митака, който за първи път ще е за по-дълго време далеч от родния град, няма да скучае. Иначе договорът му е до края на сезона. Наскоро "Валчерезио", който е на предпоследна позиция в дивизия "С", се сдобил с нов спонсор, който има далеч по-амбициозни планове. На първо време задачата, в изпълнение на която е привлечен и Димитър Тодоров, е да запази мястото си в групата. В тима Митака ще играе редом с Евгени Василев от "Етър 49", Велико Търново, с който са имали не малко битки като юноши. За Италия той тръгва с нагласата да се наложи в отбора и да си заработи нов контракт.

Митко е в "Чардафон" от сезон 2010:2011 г.


В "Чардафон" Димитър Тодоров е от сезон 2010-2011 година. Играл е във всички възрастови група, още като юноша пробива и в мъжкия отбор. Изиграл е 185 мачa, в които е реализирал 1856 точки, спечелил е 550 борби,има 282 асистенции, 261 откраднати топки, забил е 43 чадъра, само при мъжете е реализирал и 107 тройки. Особен успешен за него е сезон 2019/2020 - 301 точки при юношите, 282 за мъжкия тим на "Чардафон". През миналия вкара 254. Възпитаник е на треньорите Дончо Дончев, Николай Вътков, Виктор Крушев, Антонио Станков.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото