Метал Секюрити Груп и РУ - Габрово в съвместна кампания срещу телефонните измамници

Informatsionni-byuletini--Vnimanie!-Telefonna-izmama!-
Информационни бюлетини

За втора поредна година охранителна фирма Метал Секюрити Груп ЕООД съвместно с РУ - Габрово при ОДМВР - Габрово и с подкрепата на Дзалли ООД и Полипрес ООД стартират информационна кампания за превенция срещу телефонните измами.

 В рамките на тази кампания отново ще бъдат разпространени информационни книжки „ВНИМАНИЕ! ТЕЛЕФОННА ИЗМАМА“, в които подробно са описани най-често разиграваните сценарии за извършване на телефонни измами, както и основните правила на поведение при попадане в подобна ситуация.
 „Телефонните измами се оформиха като сериозно престъпление, което тормози цялото ни общество. Анализ на МВР и Прокуратурата показва, че през последните три години българите са дали на ало измамниците над 18 милиона лева. В Габрово ежедневно има регистрирани такива случаи. Именно поради тази причина за втора поредна година, ние от „Метал Секюрити Груп“ стратирахме съвместна кампания с РУ - Габрово при ОДМВР  - Габрово с цел да информираме гражданите как да се предпазват и кои са най-често използваните схеми от телефонните измами. Инициативата ни се провежда от началото на юни месец. Надяваме се с тази кампания да достигнем до повече хора, които да предпазят както себе си, така и своите близки от такива престъпни посегателства" - казва Марияна Цвяткова – специалист „Маркетинг и реклама“ в „Метал Секюрити Груп“ ЕООД. 
 „Бихме искали да отправим и апел към банковите служители - има случаи, при които след като получат телефонно обаждане, свързано с искане на парични средства, възрастните хора посещават близък клон или офис на банка. Ако банковите служители забележат възрастни хора - видимо притеснени – да теглят голяма сума пари, да се опитат да им обяснят за схемите на телефонни измами и незабавно да подадат сигнал на 112!“
 Телефонните измамници са много изобретателни и схемите, с които въвеждат в заблуждение жертвите си, постоянно се сменят и стават все по-убедителни.
 „Метал Секюрити Груп“ ЕООД  и РУ - Габрово при ОДМВР - Габрово отново напомнят:
 - Бъдете изключително внимателни, предпазливи и бдителни! Не се доверявайте на непознати и не предоставяйте лични данни по телефона!
 - Искането на пари по телефона е категорична измама! Независимо от това колко убедително Ви говорят, бъдете наясно, че ако Ви искат пари под какъвто и да е предлог сте потенциална жертва на телефонните измамници. Затворете и незабавно позвънете на тел. 112 (избира се безплатно)!
 - Няма държавна институция, която да иска предоставяне на пари по телефона, да се хвърлят през тераса/ прозорец или да се оставят на определени места на улицата!
 - Стане ли въпрос за оказване на съдействие при провеждане на полицейска акция по залавяне на измамници - това категорично е телефонна измама!

 


 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Държавност

Към началото

Следвай ни